Lifestyle

May 15, 2020 | 8:07

Maji do të jetë muaji i netëve të ndritshme: yjet, shiu i meteorëve dhe kometat do të zbukurojnë qiellin!

Ngjarjet astronomike të muajit maj do të sjellin shfaqje të shkëlqyera në qiell dhe do ta bëjnë periudhën tonë të karantinës shumë më stimuluese dhe interesante. Nëse jeni një admirues i qiellit dhe nuk kaloni një ditë pa e menduar pafundësinë e tij, përgatituni, sepse ky muaj do të jetë një shfaqje më vete.

Më poshtë është një listë e disa prej ngjarjeve që do të ndodhin këtë muaj në mënyrë që të mund të qëndroni brenda dhe të mos harroni të gjeni pak kohë çdo ditë për të zbuluar mrekullitë që do të ndodhin në qiell.

6 Maj – Shi meteorësh

Nëse dëshironi të ndiqni shiun vjetor meteor Eta Aqaurid Meteor Shower, të shkaktuar nga mbeturinat e lëna nga kometa Halley, kushtojini vëmendje qiellit nga ora 3 e mëngjesit të datës 6. Zgjidhni një vend me dritë të ulët për ta parë më mirë shfaqjen.

7 Maj – Hëna e plotë

Në datën 7 do të kemi Hënën e plotë, e njohur edhe si “Hëna e luleve”. Do të jetë një ditë e paharrueshme për adhuruesit e hënës.

12 Maj – Lidhja e Hënës me planetët e tjerë

Astronomikisht, ndodh një bashkim kur dy ose më shumë trupa qiellorë shfaqen pranë njëri-tjetrit. Ata nuk janë shumë afër, afërsia është rezultat i pozicionit të tyre në qiell, por prapë është diçka shumë interesante për tu vëzhguar. Dhe në 12 maj do të kemi lidhjen e Hënës me dy planetë, Jupiterin dhe Saturnin. Lidhja me Jupiterin do të ndodhë në 22:53 dhe me Saturnin, nga ora 23:14.

23 dhe 24 Maj – Lidhja e Hënës me Mërkurin dhe Venusin

Në këto ditë, pas perëndimit të diellit, Hëna do të jetë afër Mërkurit dhe Venusit. Do të jetë një mundësi për t’i parë të tre bashkë, duke treguar madhështinë e tyre, krah për krah. Shikoni horizontin dhe admirojeni këtë skenë.

27 Maj – Nisja e misionit të parë të administruar nga SpaceX

Më 27 do të ketë një ngjarje të madhe: nisjen e Demo-2, fluturimin e parë të crewed SpaceX me kapsulën Crew Dragon. Lansimi do të jetë në ora 5:32 pasdite, me kohën e Brasilia. Astronautët veteranë Robert Behnken dhe Douglas Hurley do të pilotohen nga një Tesla Model X në një raketë Falcon 9 në platformën A të Kompleksit Launch 39 në Qendrën Hapësinore Kennedy në Florida (SHBA). Transmetimi do të bëhet përmes faqes së internetit të kompanisë.

 

 

Burimi / https://italiafeed.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top