Marrëdhënie

August 17, 2020 | 8:03

Majlinda Cano: Të duash apo të të duan…

 

Është shumë e vështirë të kesh marrëdhënie me dikë. Shpeshherë fakti që dashuria është për dy, është bërë monotone për shumë persona. Poligamia quhet tashmë  modernizim dhe konsiderohet një privilegj mashkullor, ndërsa për gratë i stigmatizon negativisht ato.

Majlinda Cano, Departamenti i të Drejtave të Gruas, Organizata Jeta, dega Selanik

Majlinda Cano, Departamenti i të Drejtave të Gruas, Organizata Jeta, dega Selanik

“Ai është burrë, dhe bën shumë mirë!” – “Ajo nuk është grua, është e përdalë!”… Këto janë pak a shumë perceptimet që ekzistojnë sot rreth çështjes së pabesisë dhe alternimit të shpeshtë të partnerëve! Në fakt, ka shumë studiues që justifikojnë poligaminë mashkullore, ndërsa për gratë ata e konsiderojnë atë thjesht një fenomen të imitimit dhe tendencës së papjekur feministe.

Monogamia  e vetme është ajo me veten në fillim. Duke treguar marrëdhëniet tona, barrierat morale, kulturën dhe duke vendosur logjikën tek Duhet dhe Dua!

Monogamia është receta më e mirë nëse duam që një marrëdhënie të zgjasë me kalimin e kohës. Në një lidhje, jo të gjitha momentet janë njësoj të bukura dhe të këndshme, por është e rëndësishme të vëmë fjalën SË BASHKU!

1

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top