Marrëdhënie

August 17, 2020 | 8:02

Shenjat që tregojnë se partneri ju tradhton

Duke qenë se frika është normale dhe të gjithë do të përballemi me të, të paktën një herë në jetën tonë. Partneri duket i largët, i mërzitur dhe marrëdhënia jonë nuk është më si më parë. Për të zbuluar nëse ai është duke u argëtuar me një person tjetër, mund të përdorim këto pesë sinjale.

Zbulimi i një tradhtie nuk është kurrë i lehtë. Para së gjithash, askush nuk do të donte ta zbulont. Kjo është arsyeja pse ne pretendojmë të mos shohim dhe dëgjojmë dhe bëjmë justifikime jo bindëse. Shpesh tradhtitë janë fëmijë të një momenti krize, delikate dhe të veçanta, që të gjithë çiftet i kalojnë herët a vonë.

Nuk ka asgjë të gabuar kur pyesni se si të zbuloni një tradhti.

Të gjithë kemi të drejtën të trajtohemi me respekt nga partneri ynë: këshilla e parë, nëse keni frikë se jeni tradhtuar, është të uleni dhe të flisni hapur me partnerin tuaj.

Një bisedë e hapur për statusin e marrëdhënies suaj mund të jetë zgjidhja më e mirë për marrëdhënien tuaj. Ju mund të komunikoni hapur dyshimet, frikën dhe nevojat tuaja. Duke folur me ndershmëri, ju mund të jeni në gjendje ta kuptoni më mirë njëri-tjetrin dhe të zgjidhni problemet tuaja. Nëse keni arritur në një pikë ku dialogu është jashtë diskutimit, është koha të drejtoheni tek sinjalet e qarta.

Pesë “flamujt e kuq” që duhet të vlerësohen për të zbuluar një tradhti janë këto:

  1. Gënjeshtrat
  2. Vëmendja e shtuar për pamjen fizike
  3. Kontrolli i telefonit
  4. Ndryshimi i orareve fikse
  5. Bëhet shumë i qetë

Si t’i interpretojmë flamujt e kuq të marrëdhënies sonë.

Gënjeshtrat: edhe nëse për një qëllim të mirë janë shenja e parë e tradhtisë. Vini re nëse partneri gënjen për vendet ku ka qenë ose njerëzit që ka takuar. Shpesh të thuash një gënjeshtër të pafajshme është një mundësi për të mos folur për diçka më serioze. Nëse dyshoni se partneri juaj po gënjen, mbani sytë tuaj hapur.

Vëmendja për pamjen e tyre fizike: partneri hyn në shtëpi dhe menjëherë shkon në banjë për t’u larë. Duket e pafajshme por mund të jetë një justifikim për të hequr qafe parfumin ose erën e tjetrit. Po ashtu prej kohësh keni vërejtur se si ai kujdeset më shumë: në mëngjes, para se të dalë jashtë, ai harxhon më shumë kohë se zakonisht dhe blen rroba të reja që mbase nuk i duheshin. Dëshira për të kënaqur dhe për të ruajtur pushtimin mund të ndikojë në kotësinë e tij, një shenjë tjetër për të cilën duhet të jeni në dijeni.

Kontrolli i telefonit: Ai nuk shkon askund pa telefon. Kohët e fundit, mbyllja në banjë me celular nuk konsiderohet diçka e çuditshme: të gjithë e bëjmë këtë! Duhet të theksohet nëse partneri është veçanërisht i fiksuar me pajisjet e tij personale. Ai kurrë nuk harron ta marrë me vete dhe nëse ndodh që ta harrojë ai befas pushtohet nga ankthi. Gjithashtu vini re nëse ai merr thirrje nga numrat që nuk i ka ruajtur në telefon: ky mund të jetë një sinjal i rëndësishëm.

Ndryshimi i orareve fikse: për ca kohë oraret e tij kanë ndryshuar. Ai duhet të qëndrojë në punë më shumë ose loja javore e futbollit është rritur. Ata e thërrasin atë për të zgjidhur problemet në çdo kohë të ditës ose natës, dhe ndodh shpesh që nuk e dini më se në cilën orë do të jetë në shtëpi. Këto janë të gjitha shenja që partneri mund të fshehë diçka. Nëse ai nuk pranon t’ju tregojë më shumë rreth këtyre situatave, ose gabon dhe kundërshton vetveten, ai me siguri ka filluar një lidhje të fshehtë.

Bëhet shumë i heshtur: nuk flet më. Ju nuk e keni besuar në asgjë për një kohë të gjatë dhe ai nuk ju tregon asgjë për jetën e tij. Pse duhet, ju tashmë dini gjithçka për të ose miqtë e tij. Nëse vëreni, do të kuptoni se bisedat tani janë sipërfaqësore. Nëse i kërkoni që të hapet për punën ose marrëdhëniet e tij me miqtë, ai ndryshon temë dhe nuk dëshiron të ndajë mendimet e tij me ju. Kjo është një shenjë që gjërat mes jush janë shumë keq. Pavarësisht nëse ai ju mashtron apo jo, partneri ka vendosur të të përjashtojë nga jeta e tij. Ndoshta do të ishte e përshtatshme ta pyesni atë se çfarë mund të bëni për të gjetur bashkëpunimin tuaj dhe me guxim të përballeni me diskutimin.

Shenjat e tradhtisë nuk janë të gjitha njësoj: secili çift është unik dhe ka veçoritë e veta.

Mos harroni këtë para se të filloni të bëni akuza!

 

 

Burimi / https://www.chedonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top