Dëshmi

September 25, 2023 | 8:01

Mbështetje, letra e një mësueseje që nuk do t’i shohë më nxënësit e saj: “Kërkoj falje nëse nuk do të jem aty”. Vazhdimësia e mësimdhënies mbetet një kimerë

 

Çështja e mungesës kronike të mësuesve mbështetës dhe si pasojë e pamundësisë për të garantuar vazhdimësinë e mësimdhënies rikthehet fuqishëm në plan të parë me letrën e një mësuesi mbështetës. Një letër e hapur drejtuar nxënësve të tij të vegjël, publikuar në profilin e saj në Facebook.

f

Në mesazhin e saj, Denisa kërkon ndjesë për një mungesë të padëshiruar dhe të papritur në fillim të vitit shkollor.

“Kërkoj falje nëse nuk do të jem aty”, shkruan arsimtarja, duke reflektuar mbi rëndësinë e një pranie të vazhdueshme në jetën e fëmijëve. Mësuesja nënvizon se sa jetike është që këta fëmijë të kenë një pikë fikse, një zë të njohur dhe se si një ndryshim i thjeshtë mund t’i shqetësojë ata.

Përmes fjalëve plot ndjeshmëri dhe mirëkuptim, Denisa flet për sfidat që mund të përballen fëmijët në mungesë të saj. Flisni për momentet kur ndryshimet mund të jenë shumë të vështira për t’u trajtuar, si kur një aromë e njohur zëvendësohet me diçka të re.

Megjithatë, pavarësisht mungesës fizike, mësuesja u premton nxënësve se dashuria, mbështetja dhe shqetësimi i saj do të vazhdojnë të jenë të pranishme në zemrat e tyre. “Do t’ia dalësh sepse mendimet e mia do të arrijnë atje ku je,” siguron ajo.

Mesazhi i Denisës nuk është vetëm një ngushëllim për fëmijët, por edhe një kujtesë për të rriturit për sfidat me të cilat të vegjlit përballen çdo ditë. Letra e saj thekson rëndësinë e përshtatshmërisë, elasticitetit dhe shpresës mes sfidave të jetës.

Me fillimin e vitit shkollor, Denisa inkurajon studentët e saj të kapërcejnë pengesat, të bëjnë një hap pavarësisht frikës dhe të besojnë në fuqinë e dashurisë dhe të së mirës. Dhe ndërsa distanca fizike mund t’i ndajë ata, lidhja emocionale do të mbetet gjithmonë e fortë.

Në një botë plot me “mospërputhje dhe hipokrizi”, siç shkruan Denisa, letra e saj është një dritë shkëlqyese shprese, dashurie dhe mirëkuptimi. Dhe e mbyll me një urim që jehon në zemrat e të gjithëve: “Gëzuar vitin shkollor, e dashura ime”.

Fjalët e Denisës janë një kujtesë e përkushtimit dhe dashurisë së pakushtëzuar që mësuesit kanë për nxënësit e tyre. Ndërsa rrethanat mund të ndryshojnë, dashuria dhe mbështetja mbeten të pandryshuara.

 

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top