Mirëqenie

November 18, 2020 | 9:15

Meditimi i shpejtë që mund të bëhet në çdo kohë dhe që ju fal shumë qetësi  

Tranzicionet janë të vështira për t’u naviguar dhe ne po merremi me shumë prej tyre tani. Midis sezoneve të ndryshimit, ditëve që bëhen më të shkurtra dhe pandemisë së vazhdueshme të koronavirusit, nuk ka mungesë të stresuesve.

Cila është arsyeja pse është kaq thelbësore të gjesh kohë për kujdesin ndaj vetes, sido që të jetë për ty. Pavarësisht nëse nuk keni kohë ose jeni një fillestar për meditim, ky ushtrim i shpejtë i ndërgjegjësimit të drejtuar nga Jenn Tardif, themeluesi i Ritualit të 3-të, zgjat vetëm tre minuta dhe do t’ju bëjë të ndiheni më të lehtë, të qetë dhe më të vëmendshëm ndërsa vazhdoni me angazhimet e ditës.

Në këtë meditim, Tardif ju inkurajon të bini në trupin tuaj, të merrni frymë thellë dhe ta nxirrni. Me çdo frymëmarrje, ju do të lëshoni gjithnjë e më shumë tension, duke ftuar mirësi dhe dhembshuri në qenien tuaj. Gjeni një vend të rehatshëm dhe filloni.

Në kohë stresi dhe pasigurie, pasuria jonë më e madhe shpesh është aftësia jonë për të hequr dorë nga gjërat që nuk mund t’i kontrollojmë. Kur praktikojmë ushtrime të ndërgjegjësimit dhe meditime, ne e kushtëzojmë trupin dhe mendjen të lirohen, të heqim dorë nga stresi dhe të kultivojmë ndjenjën e paqes së brendshme, diçka që të gjithë ne duhet ta përdorim më shumë.

 

 

Burimi / https://www.mindbodygreen.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top