Mirëqenie

June 25, 2020 | 8:02

Menaxherët gjithnjë e më të ndjeshëm ndaj mirëqenies në kompani

Me kthimin gradual në normalitet, menaxherët duket se janë gjithnjë e më të ndjeshëm ndaj çështjes së mirëqenies në kompani. Konsulenca Lang & Partners raporton se në gjysmën e parë të vitit 2020 25% e kërkesave të pranuara kanë të bëjnë me lumturinë në punë, ndërsa 30% vlerësuan diversitetin brenda ekipit.

Në këtë fazë të kthimit gradual në normalitet, me kthimin në kompani të përjetuar me shqetësim nga shumë njerëz, lumturia dhe mirëqenia në vendin e punës fitojnë edhe më shumë rëndësi në sytë e menaxherëve, për të ngjallur besim te ekipet e tyre. Kjo është thënë nga Lang & Partners: mbi bazën e kërkesave të pranuara në gjysmën e parë të vitit 2020, firma e konsulencës vëren se izolimi ka bërë që CEO-t dhe menaxherët të bëjnë reflektime të rëndësishme në menaxhimin e personelit.

Për këtë arsye 25% kërkojnë ‘Lumturinë në punë dhe mirëqenien psikologjike të punonjësve’ me qëllim “t’u afrohen më shumë, t’i kuptojnë ata më mirë, të lexojnë nevojat e tyre në mënyrë që të zbatojnë aftësinë për të ndikuar pozitivisht, të respektohen dhe njihen si udhëheqës me vlerë”. Ndërsa 30% e kërkesave kishin të bënin me mbështetjen për zhvillimin e projekteve të diversitetit dhe përfshirjes, të cilat rrisin diversitetin e pranishëm në kompani.

 

 

Burimi / https://www.linkedin.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top