Mirëqenie

May 23, 2020 | 8:13

Mënyra të lehta për ta bërë median sociale më pozitive

A ju bëjnë më pak të lumtur njerëzit dhe llogaritë që ndiqni në mediat sociale?

Mjekët mirëpresin trajnerin e lumturisë dhe autorin e “Have a Day Magical”, Wendell Miracle për të mësuar sesi mund të përmirësosh burimet e tua në mediat sociale dhe të shtosh më shumë lumturi dhe pozitivitet në lëvizjen tënde.

Wendell thotë: “Ajo që ndjekim ka një efekt në disponimin tonë”. Elementet e mediave sociale që trajneri i lumturisë sugjeron të përfshijmë:

Ndaloni lojën e krahasimit: Ai thotë se nuk është kurrë ideale të krahasoni jetën tuaj me dikë që ndiqni, duke përmendur se ne të gjithë jemi në orare dhe udhëtime të ndryshme. “Krahasimi është hajdut i gëzimit”, thotë ai, duke kujtuar se shumë gjëra që njerëzit ndajnë në mediat sociale janë thjesht shfaqje, madje ndoshta festojnë gjëra që ata nuk i kanë ose nuk i bëjnë.

Kontrolloni njoftimet, por mos i shikoni: Ai sugjeron të qëndroni të informuar, por të mos e lejoni veten ta shikoni ose lexoni atë gjatë gjithë ditës, pasi shumë nga aspektet negative të lajmit mund të jenë konsumuese dhe kulluese.

Mos harroni njerëzit dhe llogarit negative: Nëse një llogari ose një person (mbase ai person nga shkolla e mesme që nuk e keni idenë pse e keni ndjekur) po krijon një emocion negativ, hiqeni. Ai thotë se media sociale duhet të jetë ngritëse dhe frymëzuese dhe nëse nuk është kështu, ai thotë që ta hiqni atë.

Për më tepër, Wendell thotë se duhet një rutinë e përditshme – që gjithmonë përfshin mirënjohje dhe stërvitje – të dyja mund të ndihmojnë për të rritur gjendjen shpirtërore dhe lumturinë tënde, të cilat janë thelbësore në këto kohë të pasigurta.

 

 

Burimi / https://www.msn.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top