Marrëdhënie

August 29, 2018 | 13:59

Merrni frymë dhe mos kini frikë, sepse ajo që është e vërtetë, është e përjetshme

Dashuria e vërtetë ka lindur nga dy shpirtra të ngjashëm dhe është rritur nga dy mendje të pjekura, të cilat kuptojnë dhe respektojnë lirinë e njëri-tjetrit, por që zgjedhin të ecin së bashku. Pra, besoni dhe mos kini frikë, mos mbillni frikë dhe ankth në zemër, sepse ajo që është e vërtetë nuk të lëndon.

Ne e dimë se në ditët e sotme shumë veta nuk besojnë në dashuri, ndoshta për shkak të zhgënjimit në dashuri. Megjithatë, koncepti në të cilin ata vënë dyshimet e tyre më të mëdha mbetet ajo e “qëndrueshmërisë”. Si mund ta besojmë këtë? Ne jetojmë në epokën e vjetërimit të programuar, ku pothuajse çdo gjë ka një datë skadimi. Në të njëjtën kohë, tendencat filozofike të tilla si Zygmunt Bauman, baba i modernitetit të lëngshëm, ose provokuesi Slavoj Zhizhek, i cili hap sytë tanë mbi zhgënjimin e ashpër social, përshkruajnë një botë ku asgjë nuk zgjat, ku çdo gjë që është e përhapur ka shumë pak pozitiv.

Në këtë moment, ku shumica prej nesh janë të pakënaqur në një nivel shoqëror dhe ku ndryshimi është gjithnjë i pranishëm … Si mund të besojmë se ka ende një dimension vërtet të qëndrueshëm? Si të besojmë në ndjenja të qëndrueshme, në dashuri të përjetshme, në marrëdhënie që kurrë nuk heqin dorë?

Sir Francis Bacon tha se njeriu është i predispozuar të besojë se çfarë dëshiron të jetë vërtetë. Për të ndërtuar diçka të qëndrueshme si një marrëdhënie përmbushëse, paqësore dhe të qëndrueshme, ne do të kemi nevojë jo vetëm të dashurojmë, por edhe të besojmë në të duke investuar kohë, përpjekje dhe dashuri ndaj atij personi të veçantë dhe të dashur.

Të dashur në kohë krize nuk është e lehtë. Nuk është kur ne duhet të përballemi me vështirësi ekonomike, kur në gjeneratën tonë Y, për shembull, na mungon mjetet dhe burimet për të emancipuar veten, për të krijuar një projekt çift të ngushtë me pritshmëri të mirë për të ardhmen. Edhe më e vështirë është për të papunët, të zhytur plotësisht në një moment krize, një fazë pasigurie dhe ankthi që ka pasoja në konceptin e tyre për veten. Kjo në mënyrë të pashmangshme ndikon gjithashtu në projektin e jetës dhe në zhvillimin personal të dikujt.

Dashuria e vërtetë është ajo që ka mësuar të ecë me gatishmëri në një litar të ngushtë. Sepse jeta nuk është e lehtë, ne e dimë, por dashuria e shëndetshme, ajo e 24 karateve, është në gjendje të ruajë ekuilibrin përtej vështirësive, përtej krizave të jashtme dhe veçanërisht atyre të brendshme. Këto periudha kur përfundoni duke dyshuar për veten, ku humbni shpresën, bindjet, ku vetëvlerësimi duket se zhduket…

Partneri i vërtetë, dashnor i ndërgjegjshëm dhe person i jashtëzakonshëm di të jetë qendra jonë, ylli ynë Sirius, më i zgjuari në të gjithë planetin, ai që na udhëzon të na bëjë të sigurt në shtëpi.

Dashuria e vërtetë: një pasuri e papritur që nuk duhet të hidhet në erë

Njëherë Stephen Hawking tha se dashuria është shumë më komplekse sesa fizika dhe se nganjëherë kalojmë aq shumë kohë duke parë qiellin sa harrojmë se gjërat janë me të vërtetë të ndjeshme në Tokë. E pra, ndodh në këtë mënyrë, nganjëherë harrojmë të kujdesemi për atë që kemi, edhe nëse e dimë se ndjenja është autentike dhe se është personi i duhur… por arsyeja që na shtyn të sillemi kështu është komplekse, e gjallë dhe nganjëherë e pakuptueshme në sytë e arsyes.

Dashuria është e çuditshme, pa dyshim, por siç shkruan Haruki Murakami, ndjenja e vërtetë prek vetëm njerëz të rrallë. Gjetja e dikujt që e kupton gjendjen tonë mendore në përsosmëri, me të cilin mund të komunikojmë pa vështirësi është një pasuri e papritur që jo gjithkush e ka dhe se edhe në ato raste nuk mund të zgjasë përgjithmonë.

Pra, nëse ky shans i mrekullueshëm ndodh tek ne, pse të mos kënaqemi plotësisht?

Vlen të theksohet se ai që na pa kur ishim të padukshëm për gjithë të tjerët meriton gjithçka. Sepse ata që ju preferojnë pa pasur nevojë për ju, do të dinë se si të kujdesen për ju, ashtu siç e meritoni, duke e lënë kohën dhe lumturinë tuaj ta bëjë atë dashuri të përjetshme.

 

Përgatiti: Brikela Daci | Burimi / lamiatempestaperfetta.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com