Marrëdhënie

May 18, 2020 | 8:02

Mes motrave distanca nuk ka rëndësi, pasi është zemra që i bashkon ato

Mes motrave asnjë distancë nuk bëhet problem. Mes motrave ka një përzierje të urrejtjes dhe dashurisë së thellë që asgjë dhe askush nuk mund ta prishë. Marrëdhënia midis motrave është një bashkim i vështirë për t’u prishur. Së bashku ato ndajnë çdo moment të jetës së tyre. Të lindur nga të njëjtët prindër, ato janë shumë të ngjashme, pasi kanë të njëjtën ADN dhe kanë të njëjtën mënyrë për t’i parë gjërat.

Ato flasin dhe kuptojnë njëra-tjetrin, por edhe pa përdorur fjalë zemrat e tyre rrahin në unison, duke ndjerë një dashuri që shkon përtej të kuptuarit.

Gëzimet dhe dhimbjet i jetojnë së bashku

Që nga dita e parë që njëra prej tyre erdhi në jetë, ajo ka mbushur sytë e tjetrës dhe nuk janë larguar kurrë nga njëra-tjetra. Që nga ai moment ato kanë ndarë çdo gëzim dhe çdo dhimbje. Nëse njëra qau, tjetra e ngushëllonte, duke mos e lënë kurrë vetëm dhe nëse ajo qesh, ajo e bën atë me tjetrën. Sa herë e kanë mbrojtur veten dhe kanë qenë edhe bashkëpunëtorë. Nuk munguan grindjet, por ato shërbyen për të njohur më thellë njëra-tjetrën dhe për ta bërë atë lidhje edhe më të veçantë.

Rivaliteti dhe dashuria

Pas periudhës së fëmijërisë, në të cilën lojërat ndaheshin dhe shpesh grindeshin edhe për shkak të xhelozive të kota, fillon një fazë e re. Adoleshenca është një moment i ndërlikuar, por plot emocione të mëdha dhe stimuj të rinj. Ndjejnë ndjenja të reja dhe me dashuritë e reja njeriu bëhet bashkëpunëtor midis motrave dhe një i beson të gjitha sekretet. Por jo gjithmonë çdo gjë shkon mirë. Marrëdhënia midis motrave alternon midis dashurisë së madhe dhe rivalitetit të fortë për shkak të miqësive që duhen fituar ose pozicioneve familjare që duhen marrë.

Konflikte midis motrave mund të lindin në familje, por ato nuk vijnë domosdoshmërisht nga marrëdhënia e tyre. Tek prindërit, preferencat për njërën prej tyre vihen re. Ekziston një tendencë për të mbrojtur njërën duke shkuar kundër tjetrës. Motra më e vogël mund të ndiejë xhelozi për atë më të madhe që e sheh të privilegjuar, nga ana tjetër motra më e madhe e sheh motrën më të vogël të përkëdhelur.

Ju rriteni dhe kujtesa për atë fëmijë të pasigurt që u ul në heshtje duke pritur të mund të luante së bashku mbetet në mendjen tuaj. Edhe nëse keni humbur, nëse nuk ndiheni çdo ditë, asgjë nuk ka rëndësi. Motra jonë mban një vend të veçantë në zemrën tonë që askush nuk mund ta marrë.

Pavarësisht distancës, nëse keni një familje të re, fëmijë dhe shumë probleme të ndryshme. Ndikimet e tjera nuk mund të ngatërrohen me ato që më së shumti i bashkuan motrat. Vetëm një mesazh, një fjalë ngushëllimi dhe një këshillë e sinqertë është e mjaftueshme që të ndjeheni të dashur dhe të përkëdhelur edhe nga një distancë. Lidhja midis motrave përmirëson cilësinë e jetës sepse ekziston një mbështetje e vazhdueshme emocionale.

Njohja me njëra-tjetrën përdoret për të shqyrtuar veten dhe për të përmirësuar defektet. Sepse motrat e tregojnë dhe nuk merret si ofendim. Edhe nëse ato flasin hapur, gjithmonë do të kemi mbështetjen e njëra-tjetrës. Ato bëhen nëna dhe do të këshillojnë njëra-tjetrën, dashuria e tyre do të jetë më e madhe kur ato të mbajnë në krahë ato tela që janë vazhdimësia e lidhjes midis motrave.

 

 

Burimi / https://blog.pianetadonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top