Në fokus

August 19, 2020 | 8:28

Michelle Obama rrëfen: “Jetoj në një gjendje depresioni të butë”

 

56 vjeçe, ish-zonja e parë e Shteteve të Bashkuara ka qenë gjithmonë një simbol pozitiv i angazhimit dhe rritjes personale. Historia në podcast-in e saj.

1-35

Michelle Obama rrëfen. Ish-zonja e parë e Shteteve të Bashkuara zbulon se ajo po jeton në një “gjendje depresioni të butë” përballë problemeve pandemike, racore në Shtetet e Bashkuara dhe “hipokrizisë” së administratës Trump. Në edicionin e dytë të podcast-it të saj, Michelle shpjegon se ndonjëherë zgjohej gjatë natës “me një ndjenjë shqetësimi, peshe” dhe se ndonjëherë dorëzohej, duke hequr dorë nga rutina e saj e hekurt.

“E kuptoj që po përballem me një formë të depresionit të butë – tha ajo – jo vetëm për shkak të karantinës, por edhe për shkak të tensioneve racore, duke parë këtë administratë, hipokrizinë e saj”. “Ka pasur ulje-ngritje, siç u ndodh të gjithëve, kur thjesht nuk ndjehesh vetvetja dhe ndonjëherë … ka qenë një javë kur u dorëzova dhe nuk po kërkoja nga vetja,” shtoi ajo.

Optimiste, e gjallë dhe luftuese, 56-vjeçarja Michelle ka qenë gjithmonë një simbol pozitiv i angazhimit dhe rritjes personale. Por ngjarjet e “Jeta e të Zinjve Vlen” kontribuan në dekurajimin e saj. “Duke u zgjuar nga lajmet, lajmet për mënyrën se si ka reaguar apo jo kjo administratë, për të dëgjuar një histori tjetër të një njeriu të zi që po zhvishet nga njerëzimi i tij, u plagos, u vra ose u akuzua pa të drejtë, është shteruese. Dhe kjo ka çuar në një barrë që kurrë nuk kisha dëgjuar në jetën time, “pranoi zonja e parë afrikano-amerikane në historinë e SHBA-ve.

Burimi: Today.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top