Këshilla & Arsye

January 8, 2018 | 10:23

Ndihmoni fëmijën tuaj të vendosë qëllimet për vitin e ri

Pak para se të largohet ‘viti i vjetër’, ne të rriturit jemi mësuar të vendosim qëllimet tona për vitin që vjen. Qëllime që mund të lidhen me sjelljet, ndjenjat, marrëdhëniet ndërpersonale, ambiciet. Ne marrim letër dhe laps dhe i caktojmë objektivat tona.

 Lista mund të përfshijë gjithçka. Nëse ne i përmbahemi atyre? Kjo është një çështje tjetër. Por çfarë do t’u thonit fëmijëve për këtë proces dhe qëllimeve të tyre për vitin 2018?

 Ata do të gjejnë kënaqësi, do ta shohin atë si një sfidë që  do të duan ta fitojnë, ata do të kenë diçka për t’i “kujtuar” kur devijojnë nga një prej synimeve. Pra, le të shohim, padyshim, disa qëllime që ata mund të vendosnin.

1. Mos të kenë shpërthime zemërimi në vende publike.

2. Mbajtja e programit të gjumit. Ajo/Ai do të devijojë nga kjo vetëm kur ka arsye dhe do të dakordësohen me prindërit. 

3. Të përpiqen të hanë sa më shumë perime këtë vit!

paidi kai stoxoi 1

4. Të lexojnë më shumë

5. Të mos zihen me vëllezërit dhe motrat

8. Të ndajnë lodrat me të tjerët…

 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com