Dëshmi

July 20, 2022 | 7:45

Në kohët më të vështira nxjerrim mësimet më të mira

Buffy kishte një takim për të pastruar dhe hequr disa dhëmbë, por Dr. Mac mendoi se duhej të kontrollonte diçka në laborator përpara se t’i bënte anestezinë. Ai kishte të drejtë. Buffy tregoi shenja të rënda të mosfunksionimit të veshkave, kështu që anestezia nuk ishte një opsion. Si familje, vendosëm për gjënë më të mirë dhe më të dashur që mund të bënim për të, ose ta linim të shkonte përpara se të humbiste vullnetin për të jetuar dhe të ndalonte së ngrëni dhe piri.

qeni

Nuk e kam ëndërruar kurrë ta lija Robin jashtë këtij vendimi ose të mos e lija të ishte pjesë e të gjithë procesit, ndaj shkova menjëherë ta marr nga shkolla. Rrugës më tha se donte të ishte ai që do të mbante putrën e saj ndërsa ajo shkonte në parajsë. Dhe ia dhashë këtë nder. Rrugës për në shtëpi i thashë se sa krenare isha për të që kuptova rëndësinë e kujdesit për kafshët e moshuara dhe t’i ndihmoja të mos vuanin. Ja çfarë më tha…

(Për kë nuk e di, Robbie u birësua pas vitesh keqtrajtimi dhe neglizhence të rëndë).

“E di se çfarë ndjesie është të mos të duan dhe nuk dua që asnjë nga kafshët e mia të ndihet kështu. Është e trishtueshme për ne vetëm kur ato shkojnë në parajsë. Për to është një ditë e lumtur. Faleminderit që je krenare për mua mami?”

Ah, çfarë del nga goja e fëmijëve …

Ne birësojmë qen të moshuar. Robbie-t i pëlqen të adoptojë qen të moshuar. Ai e di shumë mirë se sa më gjatë të qëndrojnë në kujdestari, aq më pak ka gjasa që të birësohen. Një herë më tha: “Po të doje vetëm një fëmijë, nuk do të më kishe pasur kurrë”.

Gjithashtu, më kujtoi në disa raste se nuk ka rëndësi se sa kohë ke diçka, por sa shumë e do atë. E pyeta se çfarë donte të thoshte dhe ai u përgjigj: “Epo, ti më njeh vetëm prej dy vjetësh, por më do si gjithmonë.” Ashtu është, djali im është më i miri.

 

 

 

Përgatiti O.T / Burimi Rrjet

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top