Lifestyle

December 5, 2017 | 10:56

Në Toronto hapet një restorant ku të gjithë kuzhinierët janë me HIV: “Pra, ne luftojmë stereotipe”

1

Qëllimi i 14 kuzhinierëve është të tregojë se është e mundur dhe plotësisht e sigurt të hash ushqimin e gatuar nga ata që janë me HIV pozitiv.

Restoranti është hapur në Toronto, kurse kuzhinieri kryesor është gjithashtu i infektuar me virusin HIV. 

“Ne me të vërtetë duam të sfidojmë mitet që ende ekzistojnë rreth kësaj teme” – tha Joanne Simons, kreu i Shtëpisë Casey.

 Ekipi përbëhet nga 14 njerëz, secili me një histori për të treguar. 

Këto dhe dëshmi të tjera janë të nevojshme për të prishur paragjykimet dhe idetë e gabuara.

 Ideja e hapjes së restorantit erdhi tek organizatorët vetëm pasi kishin lexuar një sondazh të kryer në Kanada, sipas të cilit gjysma e njerëzve të kontaktuar nuk do të mund të hanin ushqimin e përgatitur nga një person me HIV.

 

 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com