FB

January 30, 2023 | 8:45

Nëse kujdesemi për lumturinë e të tjerëve… do të gjejmë edhe tonën

 

Një mësues i dha nga një tullumbace secilit nxënës, të cilët duhej ta frynin, të shkruanin emrin e tyre dhe ta hidhnin në korridor. Më pas mësuesi i përzjeu të gjitha balonat. Nxënësit kishin 5 minuta kohë për të gjetur balonën e tyre.

b Pavarësisht kërkimit të zjarrtë, askush nuk e gjeti tullumbacen e vet. Në atë moment, mësuesi u tha nxënësve që të merrnin balonën e parë që mund të gjenin dhe t’ia jepnin emrit të cilit ishte shkruar mbi të. Brenda 5 minutave, të gjithë kishin balonën e tyre.

Mësuesi u tha nxënësve: “Këto balona janë si lumturia. Nuk do ta gjejmë kurrë nëse të gjithë kërkojnë të tyren. Por nëse kujdesemi për lumturinë e të tjerëve… do të gjejmë edhe tonën.

 

Burimi Rrjet

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top