Marrëdhënie

December 15, 2020 | 9:25

Nëse nuk të meriton, lëre të shkojë

Janë të shumtë ata që thonë se dashuria është motori i jetës. Por vendosja për të qëndruar me dikë që gjithmonë na ndjek ose na lë vetëm thërrimet, nuk mund dhe nuk duhet të jetë kurrë e mjaftueshme për ne.

Mos u vendos, kurrë

Një ditë dikush do të na ngrohë zemrat, do të na mbrojë dhe rrezet e diellit do të ndriçojnë edhe ditët me shi, por deri në atë moment nuk duhet të jemi kurrë të kënaqur.

Prisni atë moment

Dashuria nuk është një garë për të arritur tjetrin, por një rrugë e përbashkët. Mos u kënaq vetëm për të shuar urinë për dashuri, por prit momentin e duhur në të cilin gjithçka do të jetë siç duhet.

Uria për dashuri

Dëshira e pabesueshme dhe ndonjëherë e dhimbshme për t’u dashur na bën të biem në gabimin më të madh: të vendosim për ata që nuk na meritojnë.

Në këto raste, më mirë vetëm

Vetmia është e frikshme, por lumturia është e drejtë për secilin prej nesh. Më mirë të presësh për personin e duhur sesa të vendosesh për “mbeturinat” e dikujt.

Asnjëherë mos vendos për të

Nëse jemi të kënaqur, ne tradhtojmë veten, zemrat dhe shpirtrat tanë. Ne nuk mund ta harxhojmë dhuratën e çmuar të dashurisë duke ua dhënë atyre që nuk e duan ose, më keq, atyre që e kërkojnë, por nuk ta kthejnë.

Kur vjen dashuria

Një ditë dikush do të të shikojë ashtu si askush nuk e ka bërë kurrë dhe e gjithë ajo kohë e pritjes do të të bëjë të kuptosh se po, vërtet ia vlejti, sepse kjo do të jetë dashuria më e madhe e jetës tënde.

Të qenit beqar

Të mësosh të jesh i pavarur edhe emocionalisht është shumë e rëndësishme për ekuilibrin personal të secilit prej nesh. Të kujdesesh për veten është shumë më e dobishme sesa t’i përkushtohesh atyre që nuk e meritojnë.

Mos e sabotoni lumturinë tuaj

Lumturia para së gjithash. Nëse është dashuri e vërtetë, ajo do të ngrohë zemrën dhe do ta bëjë gjithçka tepër të mrekullueshme – pjesa tjetër mund të lihet e lirë.

Do të jetë e bukur

Ndoshta të gjithë ne kemi ëndërruar për princin simpatik kur ishim të vegjël. Do të vijë, ndoshta jo mbi kalë, por dashuria e vërtetë do të vërshojë jetën tuaj në një mënyrë të papritur. Deri atëherë, mos harroni atë për të cilën vleni.

 

 

Burimi / https://dilei.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top