Marrëdhënie

June 7, 2018 | 13:24

Nevojat bazike të një çifti për të mbajtur larg tradhtinë

Kur njerëzit krijojnë familje, padyshim se duan të jenë të lumtur në martesën e tyre. E një nga kriteret e lumturisë martesore është edhe besnikëria.

Williard F. Harley, psikolog klinik dhe këshillues martesor, ka kryer një eksperiment me më shumë se 800 çifte dhe ka zbuluar se meshkujt dhe femrat kanë nevoja bazike të cilat duhen plotësuar në mënyrë që të zvogëlohen shanset e tradhtisë.

Ajo ka nevojë për butësi, ai ka nevojë për seks

Nuk ka nevojë vetëm për butësi, por edhe për dashuri dhe gjeste të mira. Këto ndjenja mund të shprehen përmes shumë mënyrave: përmes puthjeve, përqafimeve, luleve, thirrjeve, etj.

Ndërkaq, meshkujt kanë nevojë për seks. Në fakt, Williard F. Harley thotë se nevoja e mashkullit për seks dhe nevoja e femrës për butësi janë të lidhura me njëra-tjetrën. Nëse një mashkull nuk shfaq ndjenja dashurie apo butësie, rriten shanset që ai të mos bëjë seks.

Ajo ka nevojë për komunikim, ndërkaq ai ka nevojë për një shok për argëtim

Femrat kanë nevojë që mashkulli i tyre t’i dëgjojë. Ndërkaq meshkujt duan që femra të jetë shoqja e tyre sa i përket argëtimit, ku preferojnë të shkojnë me të për hiking, të shikojnë futboll, etj.

Ajo ka nevojë për sinqeritet, ai ka nevojë për grua joshëse

Besimi i gruas është i bazuar në sinqeritetin e partnerit të tyre. Kjo është arsyeja se përse në mënyrë që të mos e humbisni atë besim, është tejet e rëndësishme për një mashkull të bëhet i sinqertë edhe me detajet më të vogla.

Nga ana tjetër, duhet të bëhemi realistë: meshkujt nuk mund ta vlerësojnë gruan vetëm për shkak të inteligjencës. Ata duan që femra të jetë gjithashtu joshëse fizikisht.

 

Burimi / telegrafi.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com