Editorial

August 2, 2018 | 9:43

Nga 2018 lamtumirë lenteve të kontaktit, do të bëhet i mundur rikthimi i shikimit brenda 10 sekondave

Dr. Garth Webb i Ocumetics Technology thotë se një shikim i përsosur duhet të jetë një e drejtë e çdo personi dhe me këtë slogan ai paraqet shpikjen e tij të jashtëzakonshme.

Kjo është një pajisje që instalohet shumë shpejt brenda syrit, në mënyrë që të shërojë të gjitha defektet vizuale. Kjo pajisje është një lloj i tipit të ri të lentes, e cili duhet të futet brenda syrit. Ky operacion mund të kryhet pa nevojën për hospitalizim ose madje edhe anestezi.

Lentet artificiale mund të futen në sy njësoj si lentet e zakonshme dhe pas 10 sekondash ajo do t’i përshtatet syrit dhe do të garantojë një pamje të përsosur.

SITUATA

Në bazë të asaj që Webb, shpikësi, konfirmon është fakti se shikimi është me siguri më mirë dhe rezultati është i menjëhershëm dhe i plotë. Sipas mjekut, sytë e fituar në sajë të këtyre lenteve të veçanta që do të mbeten brenda syrit dhe nuk duhet të hiqen (siç është bërë me lentet e kontaktit) është një pamje tri herë më e lartë se ajo e atyre që posedojnë 20/20 në tabelën Snellen .

Për më tepër, sipas shpikësit, ky është një sistem që nuk është vetëm praktik, i shpejtë për t’u instaluar dhe shumë i përshtatshëm për ata që do ta përdorin, por edhe më i sigurt se kirurgjia me lazer. Kirurgjia me lazer mund të çojë në komplikime dhe në çdo rast parashikon heqjen e indeve të corneal, ndërsa me shpikjen Webb nuk do të ketë komplikime dhe as nuk do të hiqen inde corneal.

Kush do t’i nënshtrohet ndërhyrjes së lenteve të reja (të quajtura edhe lente bionike) të shpikura nga Webb, kurrë nuk do të vuajnë nga katarakte. Dhe kjo është një pjesë tjetër e informacionit që vetë shpikësi dëshironte të sqarojë.

Përveç kësaj duhet të shtohet se lentet bionike janë paraqitur gjatë Kongresit të shtatë botëror të Cornea në San Diego, dhe së shpejti do të fillojnë eksperimentet, së pari në kafshë dhe pastaj tek njerëzit. Sipas Webb lentja e re bionike do të jenë në dispozicion të pacientëve nga 2018.

 

Burimi / vocedelweb.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com