Marrëdhënie

July 24, 2018 | 12:23

Nga Almira Llausha: partnerë të suksesshëm? Të vlerësosh dhe sakrifikosh mirësitë nga njëri-tjetri

Njerëzit me të vërtetë të mirë, janë të vështirë për t’i gjetur këto ditë. Megjithatë, detyrat tona janë që, qeniet njerëzore të jenë të mira me njëra-tjetrën, sidomos kur bëhet fjalë mes partnerëve.

Almira Llausha, psikologe këshillimi dhe Terapiste EMDR (niveli l)

Almira Llausha, psikologe këshillimi dhe Terapiste EMDR (niveli l)

Natyrisht, disa gra kanë standarde më të larta se të tjerat, por ne të gjithë kërkojmë dikë që mund të besojmë dhe atë person me të cilin mund të ndajmë një jetë. Por çfarë saktësisht e bën një “njeri të mirë”? Ka disa shenja që tregojnë se jeni vërtet në prani të një njeriu të jashtëzakonshëm.

1.Të bën të ndjehesh bukur (si brenda edhe nga jashtë)

Një partner cilësor do të ndërveprojë me ju fizikisht, mendërisht dhe emocionalisht. Zakonisht është e lehtë për të zbuluar tërheqjen fizike, por gjithmonë jini të vetëdijshëm nëse partneri juaj merr po aq ngazëllim për mendimet dhe njohuritë tuaja apo jo.

2.Të frymëzon çdo ditë

Karakteri i fortë dhe i patolerueshëm është admirues dhe frymëzues. Nëse fjalët dhe veprimet e partnerit tuaj bëjnë që të doni të jeni një person më i mirë për ta, për veten tuaj dhe për botën më të madhe në tërësi, atëherë jeni në një situatë ideale dhe marrëdhënie.

3.Të mbështet në projektet e tua

Pavarësisht nëse doni të ktheheni në shkollë pas 20 vjetësh për të marrë gradën e magjistraturës, për të filluar një karrierë të leximit ose për të qëndruar në shtëpi për të ngritur një familje, një njeri i mirë gjithmonë do t’ju mbështesë juve dhe atë që dëshironi nga jeta juaj. Ai kurrë nuk do t’ju dekurajojë ose do t’ju bëjë të ndiheni sikur nuk mund të bëni atë që keni vendosur të bëni. Ai do të jetë pranë jush në çdo hap të rrugës, duke festuar fitoret tuaja dhe duke ju ngushëlluar gjatë mposhtjeve tuaja.

coppia_terapia_preventiva

4.Gjithmonë kërkon të përmirësojë veten

Nëse ai është duke mësuar gjëra të reja, duke zhvilluar aftësi të reja, duke lexuar një libër të ri apo duke parë një dokumentar, një njeri i mirë që e krenon veten në përmirësimin e vazhdueshëm të vetvetes, gjithmonë do të sfidojë intelektualisht dhe do ta mbajë vëmendjen tuaj. Ai do t’i bëjë këto gjëra për vete, por përfitimi i shtuar do të jetë ndikimi pozitiv që ka në marrëdhënien tuaj.

5.Të bën të ndjehesh me besim dhe e sigurt

Kjo jo vetëm do të thotë se ata do të rrinë për ju nëse keni nevojë, por gjithashtu që gjithmonë ndiheni të sigurt dhe të rehatshëm në praninë e partnerit tuaj. Vetëm vetë ndjenja do t’ju tregojë se partneri juaj është i denjë.

6.Të kushton vëmendje edhe në gjërat më të vogla

Përveç ndihmesës që mund të të ofrojë në pastrimin e shtëpisë, apo,  dhe ofrimit të një veshjeje kur jeni i ftohtë, një partner cilësor gjithashtu do të marrë parasysh komentet dhe gjestet e panjohura, t’u përgjigjet atyre sipas nevojës dhe të kujdeset për ju si i nevojshëm pa qenë nevoja të kërkohet apo të lëkundet.

coppia-felice_650x447

7.Tregohet i ndershëm

Jo vetëm që një partner i denjë nuk do të gënjejë për ju, por gjithashtu do t’ju ofrojë çdo informacion që ata mendojnë ose e dinë se do të dëshironi të keni në bazë të pyetjeve apo shqetësimeve tuaja.

8.Kurrë nuk do të jetë abuziv

Ndoshta pika më e rëndësishme e të gjithëve. Sido që të jetë mendërisht, emocionalisht ose fizikisht, një njeri i mirë kurrë nuk do të mendojë kurrë të jetë abuziv ndaj jush ose i dëmshëm në asnjë mënyrë. Nëse kjo ndodh me ju, ju lutemi keni guximin dhe respektin për veten tuaj në mënyrë që të bisedoni me dikë ose të largoheni menjëherë. Asnjë person i mirë kurrë nuk do të veprojë si ky dhe nuk do të përmirësohet më vete.

9.Nuk e ka problem të flas me ty rreth ndjenjave të tij

Mund të jetë e vështirë për disa njerëz që të shprehin emocionet, frikën dhe madje edhe dëshirat e brendshme, por të kesh personin e duhur në jetën tonë shpesh ndihmon për të hapur ato dyert. Një njeri i mirë, duke kuptuar natyrisht se disa gjëra duhet të mbahen private, nuk do t’i fshihnin gjërat prej jush ose nuk do të shuajnë ndjenjat e tyre, duke e ditur se duke vepruar kështu do të shkaktojnë tensione dhe zhgënjim.

10.Janë vetëmohues

Siç u përmend, kjo do të thotë se ata me të vërtetë dëshirojnë t’ju ndihmojnë të bëheni të lumtur, paqësorë dhe të suksesshëm krejtësisht, pavarësisht nëse marrin ndonjë gjë në kthim sapo të bëheni ato gjëra (ose ndërsa jeni në rrugën tuaj drejt tyre).

11.Ju qëndron përherë pranë

Kur një njeri e kryen dashurinë e tij dhe kohën e tij me dikë, nuk ka kushte apo rrethana të kërkuara. Do të ketë kohë të mira dhe nuk do të ketë kohë kaq të mira. Do të ketë sfida dhe situata të papritura që dalin. Por ai do të qëndrojë pranë jush dhe do të jetë shoku i grupit tuaj nëpërmjet gjithë kësaj.

12.Është duke sakrifikuar për ty

Një njeri i dashuruar dëshiron të bëjë gjithçka që mundet për ta bërë tjetrin të lumtur dhe është i gatshëm të bëjë sakrifica të mëdha për të. Në një marrëdhënie përmbushëse dhe të qëndrueshme, secili me kënaqësi sakrifikon për tjetrin. Kur partneri juaj bën diçka për ju, nëse është diçka madhështore ose duke larë enët, ai është duke ju thënë se ai ju do. Sakrifikimi për atë që e doni është vetëmohuese dhe vlerëson pjekurinë.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com