Këshilla & Arsye

November 14, 2017 | 10:51

Nga Antonela Rama: Çrregullimi i stresit pas traumës

Antonela Rama, psikologe

Antonela Rama, psikologe

Është një sindromë e karakterizuar nga ankthi dhe frika se mos subjektet do të përjetojnë përsëri të njëjtat ngjarje të rënda apo trauma , agresione fizike apo seksuale, aksidente , etj., që ata mund t’i kenë kaluar më parë.

Gjatë natës këta pacientë mund të shohin ëndrra, në të cilat shfaqen kujtimet e lidhura me ngjarjen traumatike fillestare, mund të shfaqen makthe.

Të gjitha këto dukuri ndikojnë dhe shkaktojnë pagjumësinë. Pjesa më e madhe e këtyre pacientëve përmirësohen, falë trajtimit me psikoterapi individuale apo grupi, e cila duket se është tepër e dobishme, sidomos në momentin e parë të shfaqjes së sindromës.

Antidepresivët dhe neuroleptikët, sidomos këta të fundit , janë të dobishëm në rast se pacientet shfaqin halucinacione.

 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com