Këshilla & Arsye

April 17, 2018 | 13:27

Nga Lira Gjika / Kujdes! Mungesa e vëmendjes i bën fëmijët të pandjeshëm

Një nënë po ecte me fëmijën e saj dy vjeç për dore dhe njëkohësisht fliste me dikë në celular. Papritur fëmija pengohet dhe bie në tokë. Nëna duke vazhduar bisedën, pa e parë fëmijën në sy, përpiqet ta ngrejë duke e tërhequr nga dora dhe njëkohësisht duke vazhduar bisedën në celular. Asnjë fjalë dhe shikim ngushëllues për fëmijën që u rrëzua.

Nga Lira Gjika Pediatre

Nga Lira Gjika
Pediatre

Kjo skenë nuk është e rrallë në rrugët tona dhe nuk u ndodh vetëm nënave. Por në përgjithësi të gjithë të rriturve që janë në kontakt me fëmijët, përfshi edhe gjyshet. Kujdes të rritur, nëna, baballarë, gjyshër edukatorë. Fëmija ka shumë nevojë për shumë butësi, për shikim sy më sy dhe zërin e ngrohtë, ngushëllues e inkurajues të nënës apo zëvendësuesve të saj, sidomos kur rrëzohet apo ndihet keq.

Nëse ju sot jeni të pakujdesshëm dhe të pavëmendshëm ndaj këtyre gjërave “të vogla”, nesër mos u çudisni kur këta fëmijë të bëhen të rritur të pandjeshëm.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com