FB

April 21, 2021 | 8:15

Një njeriu të lig nuk i mbahet mëri! Thjesht, qëndrojini larg!

Përgatiti Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor

 

 

Jetojmë vetëm një herë. Dhe për shkak se këtë herë dua ta festoj dhe ta jetoj sa më bukur dhe në mënyrë të ndritshme, mendoj se të keqinjtë nuk kanë vend në zemrën time. Tē keqinjtë kanë një ngjyrë të zezë, por për mua e preferuara ime është blu. Më pëlqen jeshilja, gjithashtu edhe roza. Kështu që nuk ka vend për të zezën. E zeza mund të gjendet në zemrat e mbeturinave, ata që kanë luajtur me ndjenjat e të tjerëve, me mendjen e të tjerëve.

1

Ata që u dhanë shpresë të tjerëve për ndonjë arsye!

Doni punë? Lidhje? Para? Çdo gjë.

Gjithmonë kam dashur të pyes një person të tillë pse i bën këto gjëra që automatikisht e bëjnë atë një “mbeturinë”. Cili është kuptimi i veprimeve të tij? Cila është arsyeja kryesore që e shtyn atë t’i bëjë ato?

Pyetja është pa përgjigje dhe mendoj akoma për të….

Pra, meqenëse nuk mund të gjej përgjigje dhe tashmë jam torturuar, qoftë edhe për pak nga kjo pyetje, dhe duke qenë se njoh ndjenjën e një njeriu që është kafshuar (që janë sjellë me të si mbeturinë), preferoj të mos mërzitem kundër tyre, por të mbaj distancë.

Nuk u mbaj mëri, sepse thellë më vjen keq për ta. Po, po, më vjen keq për ta! Dhe e dini pse?

Sepse ata ushqejnë shpirtin dhe mendjen e tyre me një kënaqësi të rreme. Ata nuk kanë përjetuar kënaqësi të vërtetë. Kjo kënaqësi me një shije kaq të ëmbël, e cila vjen nga e mira që keni bërë për një njeri. Nga ajo buzëqeshje e vërtetë që ti i dhurove. Ia dhuruat atë sepse keni bërë diçka të vërtetë për të.

Ose ajo përmban dashuri ose akoma edhe zhgënjim, e cila ishte e nevojshme t’ia jepnit që ta mbronit atë nga diçka më e keqe për të.

A do të ishte mirë t’i jepnit atij shpresa të rreme dhe më pas të vinte tek ai një BAM i madh?

Jo, nuk do të ishte! As për atë, sepse ai do të shpresonte kot. Por as për ju, sepse më pas, ai do t’ju konsideronte një plehrë. Poshtëruese për ju? JO!

Kam pasur fatin e mirë të shoqërohem me njerëz të tillë. Edhe sot, kur shkruaj, mësoj për miqësi që ishin miqësi me interes, siç them unë.

Miqësi që nuk mund t’i ujitësh me besim. Miqësitë e ofruara nga njerëz që mendoni se janë bërë pa fund prej gotash qelqi. Ku ta vendosim besimin në gota pa fund?! Ai do të bjerë poshtë.

Kështu që, ju duhet të keni besim çdo herë, por ai do të largohet dhe kështu që çdo herë do të zhgënjeheni.

E marr gotën, e vendos në një kuti me pothuajse të gjitha sendet e padobishme dhe thjesht e lë atje!

Ndoshta një ditë do ta kërkoj përsëri.

Megjithatë, deri atëherë, ka shumë gota të bukura në kuzhinën time, të cilat unë i përdor dhe do t’i përdor, sepse ato kanë një fund, dhe ato janë dizajnuar bukur!

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top