Në fokus

October 12, 2020 | 8:16

Njerëzit e mirë mendojnë me zemrat e tyre, ata nuk mund të ndryshojnë!

 

Përgatiti Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor

Në një kohë kur hipokrizia, xhelozia dhe e keqja janë në kulmin e tyre, ka akoma njerëz që përfaqësojnë denjësisht fjalët pastërti dhe mirësi! Ata janë mes nesh! Do t’i njihni lehtësisht pasi kanë një buzëqeshje të gatshme për të gjithë! Vështrimi i tyre është i pastër dhe e gjithë mirësia që kanë në shpirtin e tyre reflektohet në një vend të tillë që nuk mund t’i heqësh sytë nga ata!

Janë vërtetë të mirë apo pretendojnë, do mendojnë disa. Veprimet e tyre vetëmohuese nuk do t’ju lejojnë t’i vini në dyshim! Ato ndihmojnë me zemër pa pritur asgjë në këmbim! Gjithçka që ata kërkojnë është njohja e atyre që ofrojnë jo me të mira materiale por duke u kujdesur për ta dhe duke i dashur ata! Kanë aq shumë dashuri brenda që ta kanalizojnë, por duan të ndiejnë se edhe ata po marrin dashuri!

Ata shpesh bien viktimë e shfrytëzimit, e kuptojnë atë në një moment dhe janë lënduar thellë për këtë, por nuk mund të ndryshojnë! Ata përsëri bëjnë të njëjtat gabime sepse mendojnë me zemër! Ata besojnë se duhet të ketë akoma njerëz atje jashtë që vlerësojnë, duan, kujdesen!

Kështu, kur ndiejnë padrejtësi, ata largohen…, pa shumë fjalë, kontradikta dhe shpjegime! Ndërsa ata hynë me mirësi në jetën tuaj dhe kështu do të largohen! Qetësisht! Pra, nëse jeni me fat të takoni një person të tillë, mos bëni gabim duke e humbur atë në jetën tuaj! E tëra çfarë ju duhet të bëni është t’i kushtoni vëmendje sjelljes tuaj!

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top