Në fokus

January 14, 2021 | 8:40

Njerëzit që qajnë kur shohin filma janë më të fortë

E vërteta e madhe për njerëzit që qajnë kur shohin filma (nëse nuk jeni shtatzënë dhe keni ndryshime hormonale) është se ata mund të ndiejnë keqardhje. Dhe ky është një lloj shumë i veçantë i njerëzve që mund të jenë të dhembshur.

Mbi të gjitha, sot ka shumë narcistë dhe sociopatë, që nuk e njohin ndjeshmërinë. Ata kurrë nuk e vendosin veten në vendin e njerëzve të tjerë dhe kjo nuk e bën askënd të ndihet më mirë. Ata nuk dinë se si ta ndiejnë atë që po ndiejnë të tjerët dhe nuk e dëshirojnë atë ose as nuk e provojnë. Dhe në fakt, të provosh ndjenjat e tjetrit kërkon shumë forcë. Jeta është shumë mizore me disa njerëz, dhe nëse mund ta vendosni veten në vendin e tjetrit, të ndjeni dhimbjen që ata po përjetojnë, do të thotë shumë për ju.

Kjo do të thotë që ju jeni mjaft i fortë për të marrë këtë dhimbje. Ju jeni mjaft i fortë për t’u dhënë forcë të tjerëve. Ju jeni mjaft të fortë për të kuptuar se çfarë po ndodh me personin dhe si ndihet ai. Të jesh në gjendje të shqetësohesh për një person tjetër nuk është dobësi, edhe nëse flasim për një personazh në një film. Kjo tregon që ju keni një zemër dhe se kjo zemër mund të shpërthejë nga dhimbja e dikujt tjetër. Të paktën deri në fund të filmit, ku zemra fillon të kthehet në normalitet.

Dhe një rikuperim kaq i shpejtë gjithashtu thotë diçka, se ju jeni aq i fortë sa të ngriheni dhe të shkoni përsëri dhe se jeni aq i zgjuar sa të dalloni një përrallë nga realiteti. Sigurisht, ne shpesh qajmë sepse heroi i filmit u gjend pikërisht në të njëjtën situatë në të cilën u gjendëm ne: këto janë lot kujtimesh të dhimbshme. Dhe kjo është gjithashtu fuqi, për t’u përballur përsëri me atë që ju ka dëmtuar në të kaluarën.

Ndonjëherë njerëzit qajnë kur mbingarkohen nga filmi. Dhe kjo nuk bëhet nga njerëz pretendues. Kjo quhet sindroma Stendhal në format e saj më të përparuara, kur një vepër arti ju prek deri në atë pikë sa të shfaqë jo vetëm simptoma emocionale, por edhe fizike. Njerëzit që janë shumë të gatshëm për mënyrën se si filmi ndikon tek ata zakonisht shikojnë filma shumë të mirë, dëgjojnë muzikë të mirë, lexojnë libra të mirë. Dhe kjo është gjithashtu një forcë, përkundër asaj që po i ndodh shoqërisë sot.

 

 

Burimi / https://italiafeed.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top