FB

January 21, 2022 | 8:13

Për epokën irracionale që jetojmë e që na shtyn në mbyllje…, në individualitet dhe jo në kolektivitet

Përgatiti Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor

 

Vitet e fundit, kultura e individualizmit, egoizmit është promovuar gjithnjë e më shumë, me udhëheqës paparacësh dhe perandorë kryesorë të të gjitha llojeve që shesin mallrat e tyre bazuar në slogane të tilla si “tele-evangelist” për të “gudulisur” narcisizmin e ndjekësve të tyre. Do ta prish, por universi nuk do të shqetësohet me promovimin tuaj… dhe jo, nuk komploton. E lë këtu… 

0Kuptimi i jetës mund të fshihet pas lidhjes sonë psikike me njerëzit e tjerë dhe jo në izolacionizëm dhe individualizëm.

Fizika moderne na mëson se gjithçka në univers është një, një unitet i pafundëm, i vetëm dhe i pandashëm. Në këtë pjesë humbet koncepti i personalizimit të ekzistencës personale. Kjo do të thotë se vendi nuk mund të jetë i lumtur nëse i tëri vuan. Lumturia e palëve mund të arrihet përmes lumturisë të së tërës.

Ky konstatim çon në një filozofi sociale të “ne” dhe “unë jam” duke shfuqizuar filozofinë sociale të “unë” dhe “unë kam”.

Nëse nuk e kuptojmë këtë…, e “shtypëm”.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top