FB

December 7, 2021 | 8:55

Përputhshmëria që Virgjëresha ka në dashuri me të gjitha shenjat e zodiakut

Virgjëresha aspiron gjithmonë dashurinë ideale, në të cilën shpirtrat, mendjet dhe trupat përzihen së bashku. Në fushën e dashurisë, Virgjëresha ka fituar një reputacion si tepër pickues: qasja e saj jashtëzakonisht kërkuese do të thotë që ajo e gjen lumturinë martesore mjaft vonë dhe ndonjëherë rrezikon të mbetet vetëm.

Karakteristikat e Virgjëreshës

Edhe kur Virgjëresha gjen një partner të përshtatshëm, ajo vazhdon të dyshojë. Periudha e miqësisë së saj mund të zgjasë përgjithmonë. Ajo gradualisht do të ndjekë çdo hap të partnerit të mundshëm për t’u siguruar që ai të përmbushë 100% idealin e saj. Ajo do të shqyrtojë çdo detaj të sjelljes dhe pamjes së tij. Një hap i gabuar do të bëjë që Virgjëresha të largojë përgjithmonë nga lista një kandidat.

Një pragmatizëm i tillë në marrëdhëniet e dashurisë shkaktohet nga elementi i Tokës, i cili e karakterizon këtë shenjë. Planeti sundues Mërkuri i jep Virgjëreshës një pamje romantike. Është e vështirë të kuptosh se si praktika dhe efikasiteti bashkëjetojnë tek i njëjti person me idealizmin dhe vizionarin. Ndoshta ky kombinim i jashtëzakonshëm është një karakteristikë që garanton shumë adhurues të kësaj shenje.

Si është e dashuruar Virgjëresha?

Virgjëresha i bindet urdhrit të zemrës dhe mendjes në të njëjtën kohë, gjë që është e rrallë në mesin e përfaqësuesve të shenjave të tjera. Shumë shpesh, zëri i arsyes i kapërcen shqisat. Një pozitë e lartë shoqërore, pasuri dhe perspektiva të shkëlqyera për të ardhmen janë ndër meritat e pakushtëzuara të një kandidati për një lidhje: Virgjëresha shpesh nuk sheh asgjë të keqe në “martesat për interes”.

Si sillet Virgjëresha në marrëdhënie?

Pasi ka gjetur personin ideal, ajo i jepet partnerit pa lënë gjurmë. Në marrëdhënie, për Virgjëreshën, nuk ka asnjë ndarje mes “e imja” dhe “e jotja”. Duke besuar në dashurinë e jetës, betimet e saj për besnikëri janë absolutisht të sinqerta. Rënia e shpresave për dashuri është shkatërruese për Virgjëreshën. Divorci ose tradhtia është veçanërisht i vështirë për përfaqësuesit e kësaj shenje. Një Virgjëreshë e dashuruar mund të njihet nga lëvizjet e shumta dhe përpjekjet për të larguar shikimin kur është në kontakt me objektin e dëshirës. Ftohtësia e tyre standarde nuk është e dukshme, pasi në vend të kësaj shihet butësia. Personi i zgjedhur i Virgjëreshës do të duhet të presë derisa të guxojë të bëjë hapin e parë.

Disavantazhet e një partneri të Virgjëreshës

Perfeksionizëm. Kërkimi i përjetshëm i Virgjëreshës për përsosmëri lind dëshirën për të “përmirësuar” partnerin e saj. Nëse përpjekjet për të riedukuar një të dashur çojnë në konflikt, Artemis këshillon Virgjëreshën të zbusë ambiciet e saj. Dëgjoni shpirtin tuaj të brendshëm kritik dhe kërkoni që ai të heshtë. Sa më shumë të toleroni papërsosmëritë e të tjerëve, aq më intensive dhe më e besueshme do të bëhet marrëdhënia.

Kritika. Ndonjëherë Virgjëresha bëhet shumë kërkuese për familjen. Çdo gjë e vogël, si pjatat e palara ose një dhomë e papastër, mund ta bëjë atë të shpërthejë në një debat për rreziqet e papastërtisë dhe rrëmujës. Ajo thjesht nuk mund të mos vërë re të metat e atyre që e rrethojnë. Në shfaqjen e saj ekstreme, Virgjëresha shndërrohet në një krijesë të inatosur që bezdiset me provokimin më të vogël. Nëse përpiqeni ta qetësoni Virgjëreshën duke renditur të metat e saj, situata vetëm sa do të ndërlikohet. Ajo nuk i duron dot kritikat.

Nervozizmi. Virgjëresha, kërkuese me veten dhe të tjerët, ka vazhdimisht arsye për shqetësim. Gjithashtu, kjo shenjë tenton të ekzagjerojë dhe t’i bëjë gjërat më komplekse sesa janë në të vërtetë. Pamundësia për ta kthyer situatën në favor të saj i shkakton tension nervor dhe stres.

Mbyllja. Krijimi i një pengese emocionale është një mënyrë e zakonshme për Virgjëreshat për të mbrojtur veten e tyre – kjo është pasojë e natyrshme e ndrojtjes së tyre. Për shkak të ftohtësisë së dukshme, mund të jetë e vështirë për një partner të kuptojë ndjenjat dhe disponimin e tij të vërtetë. Shkëputja e saj mund të shkaktojë disharmoni në marrëdhënie. Në raste të tilla, përpiquni ta sfidoni Virgjëreshën në një bisedë të sinqertë dhe zbuloni arsyen e izolimit të tyre.

E begatë. Lakmia e Virgjëreshës është një problem nëse partneri i saj nuk ndan nevojën për të ruajtur me përpikëri buxhetin e familjes. Për shembull, një shpërdorues i njohur si Luani nuk do ta pëlqejë këtë qasje. Nëse edhe partneri i përmbahet një politike kursimi, siç është Demi, kjo veçori mund të kthehet në një pasuri shumë të vlerësuar.

Pajtueshmëria e Virgjëreshës me Peshqit, Gaforren dhe Akrepin

Nëse Virgjëresha dëshiron të arrijë një përputhshmëri të përsosur, Artemis e këshillon atë të zgjedhë një nga shenjat e elementit të ujit: Peshqit, Gaforrja ose Akrepi. Në këtë rast, shanset për sukses të marrëdhënies do të jenë të shkëlqyera.

Aleanca me Peshqit ëndërrimtarë e ndihmon Virgjëreshën të largohet nga një këndvështrim tepër kritik i jetës. Ajo ka mundësinë të zgjerojë vetëdijen dhe të shohë se bota është e bukur edhe falë papërsosmërive të saj. Virgjëresha bazohet në analizë dhe Peshqit në kreativitet. Kur kombinoni këto dy cilësi, mund të jeni të suksesshëm si në sferën tuaj personale ashtu edhe në atë të korporatës.

Akrepi dhe Virgjëresha plotësojnë njëri-tjetrin në mënyrë perfekte. Pikat e forta të Virgjëreshës janë sensi i saj i përbashkët dhe prakticiteti, Akrepi ka një qasje intuitive dhe emocionale. Ndërsa perfeksionisti i Virgjëreshës është i shqetësuar për nuancat e vogla të marrëdhënies, Akrepi, si një shkëmb i fuqishëm, i trajton me vendosmëri të gjitha problemet. Duke qenë se këto cilësi funksionojnë mirë së bashku, këto dy shenja kanë potencialin për të sjellë një çift të lumtur.

Çelësi i artë që hap dyert për mirëqenien familjare të Virgjëreshës dhe Gaforres është dëshira e përbashkët për siguri. Në një partner të kësaj shenje, Virgjëresha do të gjejë një person për ta mbështetur dhe mbrojtur, dhe Gaforrja, në vend të ujërave të lëkundur, do të gjejë tokë të fortë nën këmbë. Është një marrëdhënie e fortë që ndërtohet mbi ndershmërinë, besimin, përkushtimin dhe kujdesin e pafund nga të dyja palët.

Pajtueshmëria e Virgjëreshës me Demin, Bricjapin dhe Virgjëreshën

Në marrëdhëniet me shenjat e tjera të Tokës, nuk ka skena dramatike apo vështirësi të dukshme. Edhe këtu nuk ka pasion të dhunshëm. Të gjitha shenjat e tokës kanë nevojë për stabilitet, jo për aventura të çmendura. Sindikata të tilla dallohen nga respekti i ndërsjellë dhe ndihma reciproke. Ndërkohë që çiftet e tjera rreth tyre janë të pushtuar nga problemet familjare, Virgjëresha dhe shenjat e Tokës jetojnë martesën e tyre në mënyrë të qetë dhe paqësore.

Marrëdhënia midis Virgjëreshës dhe Demit është paksa e modës së vjetër: ato zhvillohen ngadalë, por mund të zgjasin një jetë. Tendenca për të respektuar traditat dhe familjen garanton një perspektivë afatgjatë të asaj marrëdhënieje. Virgjëresha e do forcën dhe përkushtimin e Demit, ndërsa Demi vlerëson zgjuarsinë e bashkëshortit të tij. Të dy janë të lumtur të investojnë energjinë dhe burimet e tyre në ndërtimin e themeleve për një të ardhme të qëndrueshme. Kur Virgjëresha dhe Bricjapi bashkohen, nga jashtë mund të duket se bashkimi i tyre drejtohet nga llogaritja. Në një çift të tillë, zjarri i pasioneve të çmendura nuk digjet, të dy partnerët janë të mbyllur nga jashtë dhe të matur. Përkundër faktit se ndjenjat e tyre nuk karakterizohen nga ngjyra të ndezura, ata marrin kënaqësi të vërtetë nga komunikimi me njëri-tjetrin.

 Virgjëresha-Virgjëresha: Partneriteti i dy Virgjëreshave nuk ngjan me një romancë pasionante, por me një shoqëri të njerëzve me mendje të njëjtë. Ata kanë gjithçka gati dhe të planifikuar për pesë vitet e ardhshme. Çiftet e tjera shpesh janë xhelozë për një unitet të tillë, duke harruar se sa përpjekje kanë shpenzuar këta bashkëshortë për të arritur një prosperitet të tillë.

Pajtueshmëria e Virgjëreshës me Dashin, Luanin, Shigjetarin, Binjakët, Peshoren, Ujorin

Një kombinim astrologjik i pafavorshëm për Virgjëreshën janë përfaqësuesit e shenjave të elementeve të Zjarrit (Dashi, Luani, Shigjetari) dhe Ajrit (Binjakët, Peshorja, Ujori). Dashi është interesant për Virgjëreshën kur është një person jashtëzakonisht i qëllimshëm, por nuk do t’i rezistojë ankesave dhe maturisë së tyre. Luani do ta konsiderojë Virgjëreshën si një mbretëreshë të ftohtë bore dhe nuk do ta durojë madhështinë dhe krenarinë e Luanit.

Shigjetari është një lojtar i pamatur dhe Virgjëresha është një punëtore e palodhur. Me qasje kaq të ndryshme ndaj jetës, ata nuk kanë gjasa të jenë të lumtur. Sidomos nëse Shigjetari është një grua: sapo Virgjëresha shfaqet kërkuese dhe tregon përpikmëri, partneri largohet, duke përplasur derën.

Ujori është i interesuar të zgjidhë problemet e planetit dhe Virgjëresha, përkundrazi, përpiqet për mirëqenien personale. Për shkak të kontradiktave të tilla të dukshme, ata nuk do të jenë në gjendje as të bëhen miq. Peshorja, në kontrollin e spiritualitetit, do të shohë tek Virgjëresha vetëm një dëshirë të vazhdueshme për të frenuar fantazitë romantike dhe impulset sublime.

Një përjashtim nga rregulli i përputhshmërisë së elementeve mund të jetë me Binjakët, pasi ata udhëhiqen nga i njëjti planet si Virgjëresha: Mërkuri. Megjithatë, ndikimi i tij në këto shenja është i ndryshëm. Tek Binjakët, Mërkuri zhvillon aftësinë për të menduar logjikisht dhe tek Virgjëresha gjeneron një qëndrim kritik. Të dyja Shenjat janë të bashkuara nga interesi për idetë intelektuale, një mendje e mprehtë, por këtu përfundojnë ngjashmëritë. Impulsiviteti dhe paqëndrueshmëria e Binjakëve nuk i përshtaten Virgjëreshës: ata e konsiderojnë Virgjëreshën të mërzitshme dhe shumë me këmbë në tokë. Për këtë, përputhshmëria mbetet mjaft e ulët.

 

 

Burimi / https://gazzettadelsud.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top