Në fokus

October 16, 2020 | 9:30

Personaliteti flegmatik, negociatori i qetë dhe miqësor i paqes në botë

Personat që kanë një personalitet Flegmatik përshkruhen gjithmonë si një person i bukur. Si ta dini se çfarë lloj personaliteti keni?

Ky postim vë në qendër të vëmendjes tiparet e personalitetit flegmatik.

A jeni ekstrovert apo introvert?

Nëse jeni një INTROVERT, por gjithsesi miqësor dhe i dashur me njerëzit, ju me siguri jeni një personalitet flegmatik. Ju mund të përshkruheni si më të rezervuar sesa të qetë. Sensi juaj i thatë i humorit dhe mënyrat më të lehta ju largojnë nga Melankolia serioze dhe e drejtuar nga detyrat, e cila është lloji tjetër introvert.

Tiparet dalluese – gjërat e mira

Paqësor dhe i relaksuar: Ju keni një atmosferë të përgjithshme paqeje. Emrat tuaj të mesëm janë të freskët, të qetë dhe të mbledhur dhe nuk shqetësoheni për gjërat e vogla. Në fakt, është e pazakontë ta shohësh atë duke “djersitur”!

Përfshiheni lehtë në dramë: Ju jeni një tip i qetë dhe nuk nervozoheni kurrë, duke bërë shaka si llojet e tjerë të personalitetit. Ju shikoni me shkëputje ndërsa kjo ndodh dhe ju duket se të gjitha janë argëtuese. Dukeni pa emocione por kjo është e pavërtetë. Ju jeni thjesht një mjeshtër për t’i fshehur emocionet nga sytë e publikut.

Personalitet i ekuilibruar mirë dhe i qëndrueshëm: Ky është personi më i ekuilibruar dhe konsistent nga të gjitha llojet e personalitetit. Ju nuk njiheni për ulje – ngritje dhe jeni të durueshëm dhe tolerantë me të tjerët. Ju nuk mërziteni lehtë dhe nuk keni nevojë të insistoni në mënyrën tuaj.

Paqebërës dhe negociator: Për shkak të mospëlqimit tuaj për konflikt, do të bëni shumë përpjekje për ta shmangur atë. Jo vetëm kaq, ju keni tendencë të ndërmjetësoni midis të tjerëve dhe jeni negociuesi më i mirë, ku përpiqeni të keni një rezultat të favorshëm, pasi jeni të sjellshëm dhe me natyrë dashamirëse.

Mendjemprehtë dhe me humor: Ju keni tendencë t’i bëni njerëzit të qeshin ndërkohë që dilni me një linje të mprehtë si pjesë e bisedës suaj. Ju jeni natyrshëm qesharak dhe nuk e merrni jetën shumë seriozisht. Ju nuk mërziteni lehtë dhe gjithmonë e merrni me pozitivitet të keqen pasi më shumë jeni një realist sesa një pesimist.

I adaptueshëm dhe i mirë nën presion: Duke mos këmbëngulur në mënyrën tuaj (ju rrallëherë jeni shqetësuar nga jeta për të insistuar në ndonjë gjë), ju jeni një person që përshtatet mirë me të gjitha qëllimet. Duke mos u shqetësuar shumë, ju e trajtoni presionin më mirë sesa llojet e tjerë të personalitetit.

Çfarë duan llojet e tjera të personalitetit nga ju:

Të dëgjoni dhe jepni këshilla të mira pa gjykuar. Ju jeni një mik i besueshëm dhe bëni atë që jeni zotuar të bëni – nuk i lini njerëzit në baltë. Ju sillni mendime të vlefshme, qetësi në situata të vështira dhe paqe në dramën e jetës së të tjerëve.

Personaliteti juaj jo-kërkues nuk provokohet lehtësisht nga sjellja e keqe e të tjerëve dhe ju sjell perspektivë në çdo situatë. Ju jeni miku më i mirë nga të gjithë për shkak të aftësisë suaj për të kuptuar dhe pranuar llojet e tjera – ju jeni të shkëlqyeshëm në marrëdhëniet njerëzore!

 

 

Burimi / https://maturewomanfitness.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top