Këshilla & Arsye

January 10, 2018 | 10:41

Pesë mënyra për të praktikuar mirënjohjen

Është koha e vitit përsëri kur ne duhet të jemi mirënjohës për gjithçka dhe për të gjithë ata që kemi në jetën tonë. Por ndonjëherë, kjo është më e lehtë se sa të bëhet. E dimë se mirënjohja praktike mund të na ndihmojë të kemi përvoja më të këndshme dhe të lidhemi më lehtë me ata që na rrethojnë. Nevojitet vetëm një ndihmë e vogël për të nisur procesin.

Këtë vit, ju mund të krijoni një sezon më të kënaqshëm pduke mësuar se si të praktikoni mirënjohjen. Këtu janë pesë mënyra për të filluar.

1

1. Bëni një listë mirënjohjeje

Një mënyrë e thjeshtë për të praktikuar mirënjohje është të shkruani një listë të të gjitha gjërave për të cilat jeni mirënjohës. Mundohuni të mendoni për sa më shumë gjëra, njerëz, vende…

2. Shkruani shënime mirënjohjeje

Shkruani disa shënime për njerëzit për të cilët ju jeni mirënjohës. Përfshini një deri në dy gjëra që ju vlerësoni rreth tyre dhe futni shënimin në tavolinën, makinën ose çantën e tyre.

3. Shkruani një letër mirënjohjeje dikujt

Sillni në mendje dikë që bëri diçka vërtet diçka të mrekullueshme për ty. Shkruani një letër atij / asaj që përshkruan sa mirënjohës jeni. Përfshini detaje se si ju bëri të ndjeheni dhe si ju bëri të ndiheni për to.

4. Ndiqni tre gjëra të mira

Çdo ditë për një javë, shkruani tre gjëra të mira për ditën tuaj. Në fund të javës, rishikoni listën tuaj për të kujtuar veten se keni shumë për të qenë mirënjohës.

5.Bëni një vizatim të mirënjohjes

Merrni një moment për të menduar për disa nga njerëzit / gjërat për të cilat ju jeni mirënjohës. Pastaj krijoni një vizatim që përfshin këto gjëra. Vendosni vizatmin në frigorifer për t’ju kujtuar atë që ju jeni mirënjohës dhe për të mbajtur mirënjohjen praktike.

 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com