Marrëdhënie

January 7, 2021 | 8:10

Pesë sekretet për të pasur një marrëdhënie perfekte?

Cilat janë marrëdhëniet perfekte? A nuk është e vërtetë që ne të gjithë jemi unikë dhe të veçantë dhe për këtë arsye të gjithë kemi një konceptim të ndryshëm të dashurisë? Përgjigja për këtë pyetje është: absolutisht po! Cilat janë, pra, këto pesë sekrete që premtojnë të na japin një marrëdhënie perfekte?

Pesë sekretet për marrëdhënie perfekte

Është e pamundur të krijoni ilaçin e përsosur të dashurisë: ne jemi përpjekur që nga kohërat e lashta me ilaçe, ndërsa sot mbështetemi në takimet në Facebook dhe ende askush nuk ka arritur të jetë i suksesshëm.

Çfarë do të thotë “dashuri e përsosur”?

Le të themi se nëse nuk ka formula të sakta (përndryshe dikush do të ishte bërë i pasur me formulën e dashurisë së vërtetë), por ka sugjerime që mund të na ndikojnë në një mënyrë pozitive. Faqja amerikane BuzzFeed u ka kërkuar përdoruesve të saj të tregojnë sekretin e marrëdhënies së tyre.

Disa përgjigje janë krejtësisht jokonvencionale, ndërsa disa të tjera mund të na ndihmojnë të rregullojmë jetën tonë të dashurisë.

Pesë sekrete për ta bërë çiftin të jetë në harmoni për një kohë të gjatë:

Marrëdhëniet intime në rendin e ditës: edhe nëse nuk e besoni, planifikimi i marrëdhënieve intime është më e mira që mund të bëni. Çiftet më të bashkuar, me sa duket, janë ata që arrijnë ta mbajnë të pandryshuar marrëdhënien e tyre me seksualitetin.

Sukseset e tua janë të tuat (por unë gëzohem për ty): siç duket sekreti i vërtetë i një marrëdhënieje që funksionon është që … të jesh i lumtur për tjetrin! Është e kotë të tërheqësh në marrëdhënie inatet që lidhen me fatin e keq të dikujt. Në çdo rast, ajo që duhet të mbani mend është se ju dhe partneri juaj nuk jeni vetëm një ekip! Nëse tjetri është i suksesshëm, gëzimi për të është reagimi i vetëm i mundshëm.

Paratë nuk janë problem: e vetmja arsye që nuk janë është se të gjithë menaxhojnë të vetat! Të kesh një llogari të përbashkët ose nëse të duhet të paguash diçka në vend të tjetrit do të ndihmonte në krijimin e shumë fërkimeve në çifte. Marrëdhëniet që funksionojnë më mirë, sipas mendimit të shumë njerëzve që komentuan në sondazhin e BuzzFeed, janë ato ku partnerët kanë llogari të ndara. Faturat dhe shpenzimet e përbashkëta ndahen në mënyrë të barabartë dhe nevojat e shtëpisë trajtohen, padyshim së bashku. Sidoqoftë, përveç kësaj, llogaritë janë të ndara dhe askush nuk ka të drejtë të pyesë tjetrin se sa ka në bankë.

Flini larg: dihet se pozicioni në të cilin flini zbulon shumë për çiftin! Epo, me sa duket, nëse jeni çift i lumtur, duhet të keni mësuar të flini veçmas. Nuk ka më probleme me ata që qëndrojnë zgjuar për të lexuar. Sigurisht, nëse marrëdhënia juaj është akoma e re do t’ju duket absurde, por pas 10 vitesh këmbë të ngrira dhe inat, mbase duke fjetur larg do të fillojë të duket si një bekim i vërtetë! Me sa duket, mos fjetja së bashku do ta bënte intimitetin edhe më emocionues dhe intrigues: me pak fjalë, do të ishte një shërim i vërtetë!

Mungesa e justifikuar: sot nuk doni të kujdeseni për këlyshin në shtëpi? Nuk doni të shkoni për drekë nesër? Nuk doni t’i bëni pazaret? Epo, një herë në një kohë ju mund ta bëni atë! Çiftet më të afërta, me sa duket, përdorin disa “pasime” të caktuara për të marrë hapësirë individuale ose për t’i shpëtuar një detyre të pakëndshme.

Në fillim të muajit vendoset se sa janë në dispozicion dhe për çfarë: atëherë, kur njëri nga të dy dëshiron të përdorë lejen e tij të veçantë, tjetri mund të shpëtojë. Padyshim, sakrifica dhe privilegji duhet të jenë të njëjta për të dy, megjithatë, të jesh në gjendje të shpëtosh nga përgjegjësitë për një ditë, duke kërkuar që tjetri të ndihmojë, ka bërë që shumë çifte të qëndrojnë së bashku!

Në fund të fundit, ajo që ka rëndësi është që marrëdhënia juaj të jetë një hapësirë e shëndetshme dhe e sigurt ku ndiheni të respektuar dhe të dashur.

 

 

Burimi / https://www.chedonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top