Në fokus

January 7, 2021 | 8:15

Miqësitë evolucionare dhe regresive në adoleshencë

Ne nuk duhet të paragjykojmë miqësitë e reja të fëmijëve tanë. Nëse ndodh ndonjë gjë, pajisini me një sens kritik në mënyrë që të mos përfundojnë në varësi të tyre.

Papjekuria karakteristike e fëmijës do të thotë që fëmijëria përbën një fazë të varësisë fiziologjike nga figurat e referencës së dikujt; megjithatë, nga adoleshenca e tutje, fillon një proces themelor evolucionar i ndërtimit të pavarësisë, jo vetëm konkrete dhe materiale, por gjithashtu dhe mbi të gjitha emocionale dhe psikologjike.

Ky proces është aventuresk dhe kompleks, pasi zhvillohet në nivele të ndryshme dhe ndikohet nga faktorë të ndryshëm personalë, kontekstualë, psikologjikë, arsimorë, kulturorë, socialë.

 

 

Burimi / https://www.psicologiacontemporanea.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top