Dëshmi

September 11, 2018 | 10:54

Peshkopi afrikan: “Në vend që të shkoni në Evropë dhe të bëni të papunët, qëndroni në Afrikë dhe ndërtoni një botë më të mirë”

Peshkopi,  Nicolas Djomo u kërkon emigrantëve që ëndërrojnë “punë jo-ekzistuese në Evropë” për të mos lënë kontinentin afrikan. “Pse shkoni në Evropë për të qëndruar të papunë? Qëndroni në Afrikë dhe ndërtoni një të ardhme më të mirë për vendin tuaj “.

Deklarata e Peshkopit:

Nicolas Djomo, peshkop i Tshumbe dhe president i Konferencës Episkopale të Kongos, iu bën ftesë bashkatdhetarëve të tij që të mos largohen dhe nuk flet për racizmin. Ai flet për një Evropë që është mikpritëse ndaj emigrantëve, por që nuk është në gjendje t’u garantojë kushtet e nevojshme për të jetuar. Në praktikë, Perëndimi shihet si iluzion i një jetëgjatësi që shpërfillet në realitet.

Për këtë arsye është më mirë të qëndroni në Afrikë: “Përdorni talentet tuaja dhe burimet e tjera në dispozicion për të rinovuar dhe transformuar kontinentin tonë dhe për promovimin e drejtësisë, paqes dhe qëndrueshmërisë në Afrikë. Ju jeni thesari i Afrikës”.

 

Burimi / https://vocedelweb.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com