Lifestyle

September 12, 2020 | 8:14

Piper i zi në lavatriçe, truku që ju ndihmon për një larje sa më të mirë të rrobave

Kur bëhet fjalë për pastrimin, larja e rrobave është gjithashtu pjesë e punëve të shtëpisë. Ka shumë gjëra që shkojnë keq kur i përkushtohemi higjienës së shtëpisë: shpesh, larjet në lavatriçe nuk dalin aspak mirë, ne zbulojmë njolla që nuk i prisnim dhe, ndonjëherë rrobat zbardhen.

Piper i zi në lavatriçe, truku i zgjuar për larje pa njolla

Me shfaqjen e njollave, ne lodhim veten në kërkim të produkteve specifike dhe gjithashtu mjaft të shtrenjta, në supermarketet më të mira, për të zgjidhur dëmin me çdo kusht. Por mbase nuk e dimë që ilaçi është në shtëpinë tonë. Në fakt, me piperin e zi mund të shmangni shumë dëmtime të pakëndshme në rroba. Por le të jemi të qartë.

Në rrobat tona të përditshme zakonisht shtojmë detergjentin tonë të preferuar. Sidoqoftë, ndodh që sasi të vogla të tij të mbeten në veshjet tona, veçanërisht në sipërfaqen e rrobave të errëta, gri, të zeza, blu, gjejmë njolla apo shenja, të cilat nuk janë asgjë më shumë sesa mbetje sapuni.

Shmangni zbardhjen e ngjyrave me piper të zi

Si ta zgjidhim problemin? Për të parandaluar që pastruesi të shkaktojë dëmtime në rrobat tuaja, ne duhet domosdoshmërisht të përdorim piper të zi. Përzierja e një lugë çaji piper të zi me detergjentin tuaj të zakonshëm dhe të dashur shmang plotësisht zbardhjen e rrobave. Një rregull i mirë, gjatë kësaj praktike, është të vendosni një program që ka një temperaturë larjeje në një nivel shumë të ulët.

Por le të zbulojmë pse piperi i zi, arrin të parandalojë dëmtimin e rrobave dhe të mos zbardhen. Në fakt, ai ka një përbërje që parandalon ngjitjen e mbetjeve të vogla të sapunit në rroba, duke shmangur në këtë mënyrë njollat, si dhe arrin të sigurojë që rrobave të mos u zbehen ngjyrat.

Erëza që bën mrekulli në lavatriçe

Piperi i zi është mrekulli, nëse përdoret në lavatriçe ndihmon në mbrojtjen e ngjyrave të veshjeve tona dhe për këtë arsye është shumë e dobishme ta shtojmë në lavatriçe. Është një erëz që vepron njësoj si një detergjent natyral dhe ekologjik.

Në fakt, piperi i zi funksionon sikur të ishte një produkt gërryes, për shembull një letër zmerile mjaft delikate që në fakt është në gjendje të heq mbetjet dhe njollat e lëna nga detergjenti tradicional i rrobave. Gjithashtu shmang zbehjen e ngjyrave. Veshjet me ngjyra të errëta dhe ato që priren të zbehen më lehtë, përfitojnë më së shumti nga kjo erëz. Kur të keni mbaruar procesin e larjes me temperaturë të ulët, rrobat tuaja do të jenë të pastra dhe me ngjyra shumë të ndritshme

Ekzistojnë disa praktika të tjera për të parandaluar zbehjen e rrobave në lavatriçe:

  • para së gjithash, ekziston praktika e ndarjes së rrobave të bardha nga ato me ngjyra
  • mos e mbushni shumë lavatriçen
  • shmangni larjen me ujë shumë të nxehtë
  • një armik tjetër i ngjyrës së rrobave është tharësja, e cila me kalimin e kohës zbeh rrobat.

Gjithmonë përpiquni t’i thani rrobat në ajër të hapur, por kushtojini vëmendje diellit, pasi edhe ai mund t’i çngjyrosë rrobat, veçanërisht ato të errëta.

 

 

Burimi / https://www.chedonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top