Marrëdhënie

December 17, 2020 | 8:07

Pluhur në erë… / Gëzimi fshihet në zgjimin e mëngjesit, në buzëqeshjen që do t’i dhuroni tjetrit

Përgatiti Esmeralda Birçaj, eksperte e shëndetit mendor

Ka disa këngë në këto pesëdhjetë vitet e fundit që kanë aq shumë ndikim tek dëgjuesi sa kënga “Dans in the Wind/Pluhur në Erë”, i grupit Kansas.

Kënga”Pluhur në erë”, është një nga këngët që, kur e dëgjon, të bën të mendosh, të shqetëson. “Cila është çështja;” “Në fund të fundit, çfarë është njeriu? Çfarë jemi ne…?”. Dhe përgjigjja vjen bujarisht përmes këngës legjendare “… gjithçka që jemi është pluhur në erë…”.

windy-baker-beach-engagement-photos-in-san-fran-__-alexa-shane

Ne jemi kalimtarë… Kozmikisht jemi kaq të parëndësishëm dhe të shpenzueshëm. E vërteta është se natyra jonë njerëzore ka një fillim dhe një fund. Ne jemi entitete/njësi kalimtare që thjeshtë u përkasim specieve njerëzore dhe ecim në këtë planet në një hapësirë dhe kohë specifike.

Pra, nëse ky fakt dhe rastësia e ekzistencës sonë nuk janë të mjaftueshme për të shijuar momentin, atëherë unë nuk e di se çfarë argumenti tjetër të paraqes.

Gëzimi është i fshehur në zgjimin në mëngjes, në agim, në buzëqeshjen që do t’i dhuroni tjetrit. Në vetëmohimin e veprimeve tuaja, në shtrëngimin e ngushtë të duarve, në përqafimin që jeni i pranishëm, në puthjen që dëshiron shumë, në dashurinë që të godet pa pyetur.

Jeta nuk është një provë. Një është mundësia (të paktën në këtë formë). E tëra çfarë duhet të bëjmë është ta bëjmë të vlefshëm kalimin.

“Tani!

Mos prisni më gjatë!

Asgjë nuk zgjat përgjithmonë përveç tokës dhe qiellit.

Rrëshqet larg

Dhe të gjitha paratë e tua nuk do të blejnë asnjë minutë të vetme.

Pluhur në erë.

Gjithçka që jemi është pluhur në erë.

Pluhur në erë…

Çdo gjë është pluhur në erë!”

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top