FB

November 10, 2022 | 9:18

Posta / A është normale që një burrë i martuar të masturbojë?

 Pyetje: Përshëndetje! Jam një grua e martuar dhe së fundmi e kam kapur burrin tim duke masturbuar. Ai duhej t’i nënshtrohej një analize të spermës dhe duhej të bënte testin pas tre ditësh abstenim. Nuk kemi bërë seks kohët e fundit ndaj i thashë të shkonte dhe të bënte testin. Ai hezitoi dhe tha se do të mbaronte më vonë, dhe kur unë insistova, ai zbuloi të vërtetën. Kishte masturbuar atë mëngjes. Gjatë një bisede të rastësishme, kishte komentuar një herë se e kishte ndaluar masturbimin pas martesës. Por ai thjesht më gënjeu dhe tani kam mjaft arsye për të besuar se ai e bën atë shumë shpesh. Por pse ndodh kjo? Nuk është ai i lumtur seksualisht me mua? A është normale që një burrë i martuar të masturbojë? Jam vërtet shumë e zemëruar dhe e frustruar kur shoh që burri nuk më beson mua. Ju lutem më tregoni çfarë duhet të bëj?— Anonim

 Përgjigje nga Dr. Rachna Khanna Singh: Faleminderit që na keni shkruar. Masturbimi është një aktivitet normal për çdo individ, pavarësisht nga gjinia, seksualiteti ose statusi martesor. Është absolutisht në rregull që burrat dhe gratë e martuar të masturbojnë.

Megjithatë, kjo nuk do të thotë se partneri i tyre nuk po i kënaq ose se janë të pakënaqur seksualisht. Ndonjëherë, masturbimi është diçka që njerëzve u pëlqen të bëjnë edhe kur jeta e tyre seksuale është e mrekullueshme. Ka çifte që shpesh masturbojnë edhe bashkë. Por nga ajo që ke ndarë, duket se nuk je mërzitur vërtet me bashkëshortin që po masturbohet, por nga fakti që ai e fsheh atë nga ty, gjë që ka krejtësisht kuptim.

Ndonjëherë, burrat mendojnë se nëse u thonë partnereve të tyre se duan të masturbojnë, atëherë partnerët mund të mendojnë se kanë bërë diçka të gabuar ose nuk kanë qenë të mirë seksualisht. Por zakonisht, nuk është kështu. Është diçka që u pëlqen ta bëjnë për veten e tyre.

Sidoqoftë, nëse mendoni se ka ende diçka që nuk shkon, atëherë bisedoni me burrin tuaj për këtë shumë sinqerisht. Këtu komunikimi është çelësi.

Këshillohet që t’i bëni me dije me qetësi se nuk ju pëlqen t’ju gënjejë. Pasi kjo të jetë kalojë, bëni një bisedë të hapur për të. Pyete nëse ka diçka nga fundi yt që nuk i pëlqen ose nëse ka diçka tjetër që ai dëshiron që ju të bëni. Kjo jo vetëm që do t’ju ndihmojë ta kuptoni më mirë atë, por duke punuar për këtë do ta bëjë jetën tuaj seksuale edhe më të kënaqshme.

Jepini vetes mundësinë për të eksploruar njëri-tjetrin. Aspekti kryesor këtu është të jeni sa më të sinqertë me partnerin tuaj dhe më pas t’i kaloni këto gjëra së bashku. Mos harroni, se është gjithçka në rregull që të martuarit të kënaqen me masturbimin sepse ndonjëherë është thjesht diçka që ata duan. Nuk ka të bëjë me faktin se ju jeni të këqij apo ata janë seksualisht të pakënaqur.

 

 

*Dr. Rachna Khanna Singh është HOD e Mjekësisë Holistike dhe Psikologjisë në Spitalin Artemis, Gurgaon

Burimi/ timesofindia.indiatimes.com

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top