FB

June 6, 2022 | 9:10

Posta / “Burri im dëshiron ta hedhë shtëpinë tonë në emrin e tij – a duhet të shqetësohem?”

“Ne po blejmë shtëpinë tonë të ardhshme familjare. Im shoq e kërkon në emrin e tij (si në hipotekë, ashtu edhe në Regjistrin e Tokave) por kjo më bën të ndihem e shqetësuar. A duhet të jem?”

Pyetje: Aktualisht jam në pushime për shkak të lindjes, kështu që nuk fitoj para, por kur isha në punë, paguaja për hipotekën çdo muaj. Megjithatë, unë nuk fitoj aq shumë sa ai, kështu që më parë isha në gjendje të kontribuoja vetëm me një shumë të vogël për hipotekën. Ai thotë se për shkak se unë kam një apartament që e bleva me një mik disa vite më parë, duke më bërë bashkëpronar do të krijonte një problem me pullën dhe gjithashtu nuk do të mund të merrja një hipotekë, kështu që ai do ta lërë emrin tim jashtë në aplikim. Kjo nuk më bën të ndihem rehat. A jam e mbrojtur? Ose, nëse jo, si mund ta mbroj veten?

Përgjigje: Unë kam një lajm të keq për burrin tuaj: edhe nëse nuk jeni emëruar si pronare e përbashkët në shtëpinë e re, banesa juaj mund të ketë ende një ndikim në shkallën e taksës së tokës për pullën (SDLT) që ju ngarkohet në Angli sepse sistemi i taksave trajton një çift të martuar, ose partneritet civil si një njësi. Lajmi i mirë është se nëse, siç supozoj se jeni, shtëpia që planifikoni të blini po zëvendëson “rezidencën kryesore” ku jetoni aktualisht, nuk do t’ju duhet të paguani tarifën më të lartë të SDLT pavarësisht se keni dy prona si çift.  Nëse do të bëheshit qiramarrës të përbashkët, do të merrnit automatikisht të gjithë shtëpinë pas vdekjes së tij. Përderisa nuk mund të marrësh një hipotekë gjatë pushimit të lehonisë, burri yt po flet me dredhi. Sipas Pete Mugleston, një këshilltar hipotekor, ndërsa “leja e lehonisë mund të jetë një kohë pasigurie financiare, pavarësisht nga ajo që mund të keni dëgjuar për të kundërtën, është e mundur të merrni një hipotekë ndërsa jeni në të”. . Megjithatë, në vend që t’u afrohemi drejtpërdrejt huadhënësve të zakonshëm të hipotekave, do të ishte më e lehtë të gjesh një huadhënës të pranueshëm me ndihmën e një këshilltari të pavarur hipotekor.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.theguardian.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top