FB

May 28, 2022 | 9:00

Posta / “Do ta kujtoj gjithmonë, ja këshillat e 60 viteve martesë”

“Ajo ishte vetëm shtatëmbëdhjetë vjeç. E ri, e fortë, e vendosur… Dhe ai nuk ishte shumë më i vjetër, nëntëmbëdhjetë. Gjithçka që ai priste ishte një natë e butë me dritë hëne dhe shansi për t’i kërkuar asaj të bëhej gruaja e tij.”

Ata ende e duan njëri-tjetrin pas gjithë këtyre viteve. Përveçse mami nuk e njeh më gjithmonë babin si burrin e saj. Alzheimeri ka sjellë konfuzion në mendjen e saj. Ajo ngatërrohet shpesh. Ndonjëherë ajo e njeh atë, dhe nganjëherë jo. E pyeta babin nëse e shqetëson ndonjëherë që ajo e harron. Ai vetëm buzëqeshi: “Jo, sepse do ta kujtoj gjithmonë”. Tani ai kujdeset për të me kohë të plotë. Ndihmon të vishet, të gatuajë dhe pastrojë, si dhe ta fus brenda natën.

Pra, çfarë këshille martese do të jepnit pas 60 vitesh së bashku?

Kjo është pyetja që i bëra së fundmi. Dhe këtu është këshilla e babait për martesën me fjalët e tij….

1) Ndiqni manualin e jetës

Ne patëm Manualin e Jetës, Biblën. Ne e dinim se do ta donim njëri-tjetrin ashtu siç na do Perëndia.

2) Faleni njëri-tjetrin

Gruaja ime është një falëse e madhe. Shumë herë gjatë 60 viteve të martesës, fjalët dilnin nga zemra: “A do të më falësh edhe një herë” dhe ajo më jepte hir dhe më falte.

3) Mos mbani mërzi

Ne të dy nuk mbajtëm rezultatin e gabimeve të bëra; duke u kujdesur për problemet dhe më pas duke e lënë të kaluarën të jetë e shkuar. Nuk i gërmuam më, i lamë të varrosura.

4) I mbanim konfliktet vetëm për vete

Ne kurrë nuk do të ziheshim apo debatonim para fëmijëve. Po të kishim shoqëri, ata nuk do ta dinin kurrë që kishim një konflikt. Të dy mund ta fshehim mirë dhe ta zgjidhim më vonë.

5) Rriteshim së bashku

Ishim miqtë më të mirë. Ne ngacmonim, bënim shaka, luanim, donim dhe ndihmonim njëri-tjetrin. Pushuam së bashku…

 

 

Përgatiti K.I / Burimi club31women.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top