FB

July 19, 2022 | 9:50

Posta / “E duam njëri-tjetrin, por ai s’ka guxim të divorcohet nga gruaja e tij. Si mund ta ndihmoj atë?”

Mirëmëngjesi të gjithëve. Unë jam Andrea Nervetti, psikolog, psikoterapist dhe zëvendësdrejtor i Shkollës së Psikoterapisë të Institutit Riza. Sot dua t’i përgjigjem emailit të Nicole, e cila i shkruan redaksive të Riza Psicosomatica: “Kam disa kohë që jam në një lidhje me një burrë të martuar, historia nisi si një miqësi: ndamë problemet tona dhe në fund u dashuruam…”

“Jam ndarë dhe kam shpresuar prej kohësh që ai të largohet nga gruaja. Thotë se e dëshiron ndarjen, ndonjëherë duket se do ta bëjë, por pastaj qëndron gjithmonë aty, thotë se nuk ka guxim, se vajzat e tij do të vuanin shumë, edhe pse martesa e tij ka mbaruar. Si mund ta ndihmoj të marrë hapin?”

Dua t’i përgjigjem Nicole shumë qartë:

Mos e ktheni marrëdhënien në një pritje

Nëse ai do të lërë apo jo gruan e tij varet nga ai, jo nga ju. Varet nga një lëvizje e brendshme, nga diçka që duhet të lindë tek ai njeri dhe vetëm tek ai. Mund ta shoqërosh, mund të jesh e pranishme, ta bësh të ndiejë dashurinë tënde, ta bësh të ndiejë dëshirën tënde, por shtyrja e tij nuk është pjesë e detyrave tuaja. Do të përfundoni duke e kthyer marrëdhënien në një pritje rraskapitëse.

Jeto vetëm magjinë e dashurisë

Marrëdhëniet jetojnë magjinë e tyre në të tashmen, kur dy perona takohen, shikojnë njëri-tjetrin dhe shohin në sytë e tyre pasqyrimin e asaj që ndjejnë. Nga të gjitha të tjerat, vetëm koha, fati do ta tregojë. Nëse besoni se ka strategji që mund të vendosni për ta bërë atë të ndërmarrë një hap të caktuar, ju jeni jashtë rrugës. Në realitet, ju rrezikoni vetëm ta shihni atë të largohet nga ju.

Ajo që duhet të ndodhë, do të ndodhë

Ti je prezencë në jetën e këtij njeriu, ashtu siç është ai në jetën tënde; pikërisht për këtë arsye, duhet të kujdeseni për veten tuaj. Gjithçka që do të ndodhë do të jetë ajo që do të duhet të ndodhë. Nëse është fati që ai e lë atë, ju mund të krijoni një çift të ri, përndryshe jo dhe nuk mund të bëni asgjë drejtpërdrejt për të ndryshuar këtë gjendje. Vazhdoni për aq kohë sa kjo marrëdhënie të ketë ende kuptim intim për ju, sa më larg çdo projekti. Projektet në çift ose vijnë vetë ose nuk lindin fare.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.riza.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top