FB

May 23, 2023 | 8:40

Posta / E lashë por ndihem i thyer…

 

Ajo është 33, unë jam 32 vjeç. U njohëm online, ajo ishte shumë afër meje menjëherë, më kishte ofruar të takohej pas daljes së dytë në hotelin që ajo rezervoi, ku kaluam gjithë natën. Fillimisht i thashë që të shkonte lehtë në lidhje, pasi nuk e njihja mirë, më pas ishte një vajtje-ardhje nga shtëpia ku flija disa ditë me të. U lidha aq shumë me të, sa ndamë të njëjtin pasion për fotografinë. Por ndonjëherë xhelozia e saj i kalonte kufijtë, madje edhe të qenit xheloze për motrën time, sepse në kuptimin e saj kaloja shumë kohë duke shkruar me të në telefon, ajo nuk donte që unë të shkoja te miqtë etj.

Dy herë kur nuk munda të shkoja tek ajo, filloi të pinte shumë alkool, pastaj donte siguri duke më thënë se në të ardhmen donte që unë të martohesha me të. Pas gjithë kësaj një ditë ajo e la pas një sherri dhe unë nuk durova dot më. Mendon se kam bërë mirë? Tani për ca kohë më vjen keq që u grindëm dhe e lamë kështu.

h

Përgjigje: Unë do të thoja se morët vendimin më të mirë.

Shumë xhelozi nënkupton një pasiguri të fortë, veçanërisht në rastin e anëtarëve të familjes dhe / ose miqve të ngushtë. Fakti që ajo ka filluar të pijë është gjithashtu tregues i një problemi ankthi që qetësohet nga alkooli, i cili në fakt është një anksiolitik i fuqishëm, por që çon në humbjen e kontrollit.

Për mendimin tim, ju keni të drejtë që e mbyllët marrëdhënien duke pasur parasysh premisat që, në perspektivë, mund të ishin përkeqësuar, duke shkaktuar shumë më tepër probleme.

Dhimbja që pason fundin e një marrëdhënieje është krejtësisht e natyrshme dhe është pjesë e ripërpunimit të zisë.

Tërhiqni vetëdijen prej saj në mënyrë që të mos përsërisni të njëjtin gabim në të ardhmen. Të përfshihesh në pasion është shumë bukur, por duhet të mbash një sy hapur për disa sjellje të tepërta ose toksike.

 

*Paola Von Korsich Giardini, psikologe

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top