FB

April 22, 2023 | 8:55

Posta / Ëndrra ime intime nuk është i dashuri im

 

Përshëndetje! Jam e fejuar për më pak se një vit me një djalë të mrekullueshëm që më do. Isha e bindur se edhe unë e doja atë derisa fillova të mendoj për një ngjarje të vitit të kaluar. Një djalë me të cilin nuk kisha lidhje, por ishte qesharak dhe ishte shumë i nxehtë me mua. E mbaja kudo dhe me të munda ta lija veten të shkoja dhe të shfryja çdo impuls, verbalisht dhe fizikisht. Pastaj parfumi i tij… Më çmendi.

tTani prej nja dy muajsh më jep sinjale që më bëjnë të kuptoj që mendon për mua, por nuk më shkruan se e di që jam fejuar. Problemi është se shpesh mendoj për të, dhe madje kur kryej marrëdhënie me të dashurin mbyll sytë dhe mendoj për të. Dje isha në parfumeri, ndjeva parfumin që ai mbante dhe….

Unë kurrë nuk kam përjetuar një tërheqje erotike kaq ekstreme dhe jashtë kontrollit dhe kjo më frikëson. Ne kemi plane me të dashurin tim, ai është personi i duhur për mua, ai më bën të ndihem e qetë, gjë që nuk ishte rasti me personin tjetër, por nëse mendoj se nuk do të mund ta shoh më tjetrin, ndihem keq.

Nëse do të më duhej ta takoja, do ta refuzoja vetëm për ndjenjën e detyrimit dhe sepse i dashuri im nuk e meriton. Nuk dua të humbas të dashurin tim, por dua ta kem edhe për herë të fundit.

 

 

Përgjigje: Tema që ju ngrini është delikate, marrëdhënia jonë me intimitetin dhe seksualitetin është delikate. Mund të lidhet me kaq shumë gjëra të ndryshme sa ndonjëherë është e vështirë të dallojmë se çfarë duam vërtet.

Nga njëra anë është partneri juaj që ju do dhe me të cilin po bëni plane për jetën.

Nga ana tjetër, tërheqja e parezistueshme për këtë djalë tjetër.

Më tërhoqi vëmendjen një shprehje që përdore: “Është personi i duhur për mua, më bën të ndihem e qetë”.

Si është ai personi i duhur për ju?

Nuk dua të të lë përshtypjen se po të provokoj, megjithatë jemi përballë dy poleve të kundërta, një njeri që të bën të ndihesh i qetë dhe një njeri që bën të kundërtën.

Arsyet mund të jenë të shumta.

Gjithashtu ndodh shpesh që pikërisht kur ndiejmë ngushtë se po ndërtojmë projekte jete me një person të dashur, frika normale na krijon devijime të ndryshme nga ato që kemi. Ashtu siç ndodh të mos jesh i sigurt për atë që dëshiron.

Ajo që është e mirë në letër nuk është gjithmonë e mirë. Ndonjëherë po.

Mendoj se ia vlen t’i lejosh vetes të eksplorosh këto mendime dhe ta përballosh këtë fazë të rëndësishme të jetës me burime të ndryshme.

 

 

*Dr. Linda Bori, psikologe

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top