FB

April 22, 2024 | 7:40

Posta /Jam shtatzënë dymuajshe, a ekziston mundësia që fëmija të ketë probleme, pasi i ati ka lënë pas një sëmundje të vështirë?

 

Përshëndetje! Jam mami i dy çunave, që i kam si yje falë Zotit. Shqetësimi im, që kam dhe doja një mendim nga ju nëna: Bashkëshorti im para një viti e gjysmë iu nënshtrua kimioterapisë. Sot, falë Zotit është mirë, vazhdon jetën normale dhe sapo mora vesh që jam shtatzënë dymuajsh. Kam frikën e bebit mos më ka probleme. A mund të ndikojë?

shtatzene1

 

Përgjigje: Përshëndetje! Çuditësisht, ndërsa ndikimi i sëmundjes së bashkëshortit tuaj mbi fëmijën tuaj të ardhshëm mund të shqetësojë, është e rëndësishme të dini se shumë faktorë ndikojnë në shëndetin e fëmijës. Kimioterapia mund të ketë ndikuar në fertilizimin dhe mund të ketë disa pasoja për shëndetin e bashkëshortit tuaj, por nuk ka prova të qarta që tregon se do të ketë ndikim negativ të drejtpërdrejtë mbi fëmijën që pritet të lindë.

Gjatë shtatzënisë, është e rëndësishme që të merrni kujdes të mirë për veten tuaj, duke përfshirë një dietë të shëndetshme, aktivitet fizik të përballueshëm dhe kontrollin e rregullt mjekësor. Mjeku juaj mund të ofrojë informacion të detajuar dhe monitorimin e nevojshëm për të siguruar që gjithçka është në rregull me shtatzëninë tuaj dhe shëndetin e fëmijës.

Ndërkohë që ndjenja e frikës është e zakonshme, përqëndrohuni në të mirat dhe në mbështetjen që ofroni njëri-tjetrit si familje. Sigurisht, nëse keni shqetësime specifike ose ndjeni nevojën për më shumë informacion, është gjithmonë e mirë të diskutoni me mjekun tuaj për të marrë këshilla dhe udhëzime të personalizuara. Faleminderit për guximin që tregoni dhe përgëzimet për shtatzëninë!

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top