FB

April 8, 2024 | 7:33

Posta / Kërkoj një specialist që mund të më ndihmojë

 

Përshëndetje! Jam një djalë 26 vjeç. Prej shumë vitesh kam një sindromë depresive shumë të rëndë, të rënduar vitin e fundit nga problemet shëndetësore të vëllait tim, problemet e punës dhe një ndarje romantike shumë e rëndë. Ndoqa një kurs trajtimi (psikologjik dhe psikiatrik) i cili zgjati rreth gjashtë muaj, por, për fat të keq… nuk mora asnjë përfitim prej tij: barnat më bënë shumë apatik dhe terapia psikologjike nuk mund të më jepte asnjë rrugëdalje për mendimet dhe problemet që më mbushin ditët. Si mund ta tejkaloj këtë situatë?

burre

Përgjigje: Përshëndetje! E kuptojmë se sa e vështirë mund të jetë për të përballuar një depresion të rëndë, veçanërisht kur terapitë e mëparshme nuk kanë sjellë rezultate të dëshiruara. Megjithatë, është e rëndësishme të kërkoni ndihmë të vazhdueshme dhe të mos braktisni shpresën për të gjetur zgjidhje. Këtu janë disa sugjerime që mund t’ju ndihmojnë:

Kërko ndihmë profesionale sërish: Nëse terapitë e mëparshme nuk ishin efektive, mund të provoni të kontaktoni një specialist tjetër në fushën e psikologjisë ose psikiatrisë për një vlerësim të ri dhe një plan trajnimi të përshtatshëm.

Trajtimi i kombinuar: Në disa raste, trajtimi i kombinuar i barnave dhe terapisë mund të jetë më efektiv. Konsideroni të bisedoni me një specialist për mundësinë e përdorimit të një kombinimi të barnave dhe terapisë për të trajtuar depresionin tuaj.

Grupet e mbështetjes: Lidhuni me grupe të mbështetjes lokale ose online për njerëz me përvojë të ngjashme. Në këto grupe mund të gjeni një mjedis ku mund të ndani përvojat tuaja dhe të merrni mbështetje nga të tjerët.

Stili i jetesës dhe kujdesi për veten: Përpjekjet për të ruajtur një stili të shëndetshëm jetese, duke përfshirë ushtrime të rregullta, ushqyerje të shëndetshme, dhe një rutinë të rregullt gjumi, mund të ndihmojnë në menaxhimin e simptomave të depresionit.

Eksploro terapi të tjera: Mund të provoni terapi alternative ose shtesë, si terapi arti, terapi muzikore, meditim, ose akupunkturë. Në disa raste, këto terapi mund të ofrojnë një qasje të ndryshme që mund të jetë efektive për ju.

Në fund të fundit, është e rëndësishme të kujdeseni për veten tuaj dhe të mos përjashtoni mundësinë për të gjetur një trajtim të përshtatshëm për situatën tuaj. Mos hezitoni të kërkoni ndihmë nga profesionistët e shëndetit mendor për të gjetur zgjidhjen më të mirë për ju.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top