FB

April 10, 2024 | 7:05

Posta / Kurrë nuk mund të gjej një punë, si t’ia bëj?

 

Përshëndetje! Sii ka mundësi që të mos gjej asnjëherë punë? Ndodh që kur jam diplomuar,  (shumë vite më parë) që në çdo punë/praktikë/ nuk më ka dalë kurrë për mirë? Më duket sikur jam pengesë. Kam provuar detyra të ndryshme, por asgjë. Gjithmonë e njëjta gjë. Më merr shumë kohë për të mësuar gjëra të reja dhe gjithmonë dukem si kot. Kjo gjë më krijon shumë bezdi. Shoh njerëz që punësohen në punën e tyre të parë dhe unë, që provoj njëmijë herë, nuk shkoj kurrë mirë. Si përfundim, shtohen edhe ankthi dhe paniku, siguria dhe ndrojtja. Çfarë duhet të bëj? Nuk duroj dot më!

burre

Përgjigje: Përshëndetje! Duhet ta kuptosh se përballimi me sfida në gjetjen e punës dhe në performancën në të është diçka e zakonshme për shumë njerëz. Në disa raste, mund të duhet të bësh disa ndryshime në qasjen tënde për të arritur suksesin. Këtu janë disa sugjerime që mund të të ndihmojnë:

Analizo përvojën tënde: Fillimisht, shiko në mënyrë të hollësishme përvojën tënde në punë dhe identifiko zonat ku mund të ketë probleme. A ka një motiv të qartë përse nuk po shkon mirë? A ka ndonjë fushë ku të mungon njohuritë ose aftësitë?

Komunikimi me të tjerët: Bisedo me njerëz që kanë qenë në situata të ngjashme ose me profesionistë të fushave që të interesojnë për të marrë këshilla dhe udhëzime. Një mentor mund të jetë shumë i dobishëm për të të ndihmuar të zbulojmë dhe të rregullojmë çështjet.

Përshtatja e qasjes së të mësuarit: Nëse zbulon që ke vështirësi në mësimin e gjërave të reja, mund të jetë e dobishme të kërkojësh metoda alternative të mësimit që përshtaten më mirë me stilin tënd të mësimit. Ka shumë burime online, libra, dhe kurse që ofrojnë mënyra të ndryshme për të mësuar.

Rritja e vetëbesimit: Ndërprerjet në karrierë dhe sfidat mund të bien rëndë në vetëbesim. Kujdesi për veten dhe puna në forcimin e vetëdijes dhe vetëbesimit është jetësore. Mund të jetë e dobishme të punosh me një terapist ose kounselor për të adresuar ndonjë ankth ose ndonjë problem emocional që mund të ndikojë në performancën tënde në punë.

Cilësimi i qëllimeve të shkurtra dhe afatgjata: Ndonjëherë mund të ndihmojë të ndash qëllimet e mëdha në qëllime më të vogla dhe të përcaktoni një plan të qartë veprimi për të arritur ato qëllime.

Kërko ndihmë: Mos hezito të kërkojësh ndihmë nga profesionistë të specializuar në trajtimin e çështjeve të punësimit dhe zhvillimit personal. Ata mund të ofrojnë perspektivën e duhur dhe strategjitë për të përballuar sfidat me sukses.

Ndërpritja në karrierë dhe vështirësitë në gjetjen e punës nuk janë diçka që të gjithë përjetojnë, por është e rëndësishme të kujtojmë se sfidat dhe pengesat janë pjesë e rrugës drejt suksesit. Është gjithashtu e rëndësishme të mos humbasim shpresën dhe të vazhdojmë të punojmë drejt qëllimeve tona me durim dhe vendosmëri.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top