FB

May 22, 2023 | 8:29

Posta / Më tradhtoi me webcamera në internet, a duhet ta fal?

 

Po ju shkruaj për të marrë këshillën tuaj në lidhje me zbulimin e fundit që kam bërë. Unë jetoj me të dashurin tim dhe pas 5 ditësh në vendlindje zbulova se një mbrëmje ai kishte bërë seks me anën e një kamere në një faqe të dedikuar në internet. Ai vetë në këto dy vite lidhje më ka thënë gjithmonë se do ta konsideronte tradhti dhe se seksi mes nesh është i madh edhe pse ndonjëherë ka disa pasiguri sepse unë kam pasur më shumë eksperienca seksuale se ai. Si mund të jem në gjendje t’i besoj dhe ta fal? Faleminderit për përgjigjen!

t

Përgjigje: Përshëndetje e dashur, nuk ka asnjë formulë universale për të marrë vendime kaq delikate. Falja është e mundur dhe jo e detyrueshme, vendimi përfundimtar varet nga ju. Për t’u marrë, një rizbulim i vetes është thelbësor: një rrugë ndërgjegjësimi për të kuptuar se çfarë përfaqëson kjo marrëdhënie për ju, çfarë përfaqëson ky person për ju, cili është sistemi juaj i vlerave, pse doni ta falni dhe pse jo.

Në këto situata, duket e nevojshme të kuptosh nëse tradhtia është simptomë dhe pasojë e diçkaje më të madhe (e cila ndoshta ju ka shpëtuar dhe nuk është vendosur në një nivel të ndërgjegjshëm).

Në këtë drejtim, ju rekomandoj një udhëtim personal për të zhvilluar vetëdije më të madhe për veten. Nëse e shihni të nevojshme, një terapi në çift për të identifikuar së bashku problemet e mundshme që qëndrojnë në themel të kësaj tradhtie.

 

 

Dr. Francesco Ferraiuolo, psikolog

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top