FB

April 3, 2024 | 7:16

Posta / Nuk mund ta fal tradhtinë

 

Përshëndetje. Jam një vajzë 37 vjeçe që po përjetoj një marrëdhënie shumë të komplikuar me një burrë 23 vjet më të madh. Kur u njohëm, rreth një vit e gjysmë më parë, ai ishte ndarë prej disa kohësh, ndërsa unë jetoja ende me ish-partnerin. Ishte dashuri me shikim të parë, filluam menjëherë një lidhje, gjithçka ishte e bukur, po planifikonim të ardhmen, ishim bërë për njëri-tjetrin, kështu që pas disa muajsh e lashë partnerin për të.

Por thuajse menjëherë më pas zbulova se gjatë periudhës që ne ishim bashkë ai shihte fshehurazi 2 gra të tjera duke shkuar në shtëpitë e tyre, me pak fjalë kishte 2 lidhje paralele. U fundos në një humnerë zemërimi, inati, urrejtjeje, depresioni. Nuk mund ta besoja se ky njeri i sjellshëm, i ëmbël, i dashur dhe i kujdesshëm mund të ishte kaq mashtrues, i pandershëm dhe frikacak. Mundohesha ta falja sepse e doja shumë, ai gjithmonë justifikohej duke thënë se e kishte bërë vetëm sepse ishte i sigurt që nuk do ta lija kurrë partnerin tim, se e kishte bërë sepse nuk isha 100% e tij. Ai thotë se më do çmendurisht, por ishte i dëshpëruar sepse isha me dikë tjetër. Ne vazhduam muaj të tërë debati, lexova të gjitha muhabetet e tyre dhe ndjej neveri dhe dhimbje të fortë sepse nuk i meritoja gjithë gënjeshtrat e tij absurde. Ai vazhdimisht më kërkon falje, më lutet të harroj dhe të kuptoj, ai thotë se të gjithë miqtë e tij janë dakord me të, sepse ai ishte në thelb “single” në atë kohë, por përsa më përket mua ka pasur një histori të plotë midis ne perndryshe nuk do të ishte e vërtetë nuk do të kisha reaguar kurrë kështu.

Kur grindemi më bën të dukem si një fëmijë i papjekur që nuk e kupton pse ndodhi kjo gjë.

Kërkoj ndihmë që të përpiqem të kuptoj nëse jam vërtet unë që e kam gabim në mënyrën time të arsyetimit dhe çfarë mendoni se duhet të bëj sepse jam i rraskapitur. Unë e dua atë, por nuk e pranoj atë që ka ndodhur dhe prandaj jetoj vazhdimisht në ankth dhe zemërim.

tradhtia1

Përgjigje: Ndërsa kuptoj që kjo është një situatë shumë e vështirë për ju, është e rëndësishme të bëni disa refleksione të thella për marrëdhënien tuaj dhe për veten tuaj. Në fillim, le të shohim disa pikëpamje dhe mendime të mundshme që mund t’ju ndihmojnë të kuptoni gjendjen tuaj:

Respekti për veten: Nuk është gabim të ndiheni i rraskapitur dhe i zemëruar për tradhtinë që ka ndodhur. Është e rëndësishme të ndjeni se ju meritojnë një marrëdhënie të ndërtuar mbi besim dhe sinqeritet.

Marrëdhënia e qëndrueshme: Edhe pse ai mund të jetë i dëshpëruar për situatën e tij me partnerin e mëparshëm, kjo nuk e justifikon veprimin e tij të tradhtisë ndaj jush. Një marrëdhënie e shëndetshme duhet të ndërtohet mbi respekt dhe besim, dhe veprimi i tij nuk e përmbush këtë standard.

Komunikimi: Është e rëndësishme të komunikoni hapur dhe sinqerisht me partnerin tuaj për ndjenjat dhe shqetësimet tuaja. Ndani me të si ndiheni në lidhje me situatën dhe dëshironi të ecni përpara.

Vendimet e mëtejshme: Pasi të keni bërë një analizë të plotë të marrëdhënies dhe situatës suaj, merrni vendime që janë të mira për ju në të ardhmen. Kjo mund të përfshijë qëndrimin në marrëdhënien tuaj aktuale ose marrjen e vendimeve për të ndryshuar rrugën tuaj.

Ndihma profesionale: Nëse ndiheni se nuk mund të zgjidhni situatën vetëm, konsideroni të kërkoni ndihmë nga një terapist apo këshilltar i cili mund t’ju ndihmojë të kuptoni ndjenjat tuaja dhe të gjeni zgjidhje të mëtejshme.

Në fund të fundit, vendimet për marrëdhëniet janë të vështira dhe çdo situatë është unike. Është e rëndësishme të bëni atë që është më mirë për ju dhe të kujdeseni për mirëqenien tuaj emocionale dhe mendore.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top