FB

May 6, 2024 | 7:19

Posta / Partneri im ka maninë e rregullsisë, çfarë duhet të bëj?

Përshëndetje! Ju shkruaj për shkak të një vështirësie që kam në lidhje me sjelljen e partnerit tim. Ne kemi një kohë të shkurtër bashkë dhe sado e natyrshme të jetë, po zbulojmë karakteristikat e njëri-tjetrit edhe në jetën e përditshme.

Partneri im është shumë i rregullt, e mban shtëpinë gjithmonë të pastër dhe asgjë nuk është në vendin e duhur. Ai duhet të rregullojë dhe pozicionojë gjithçka ashtu siç dëshiron; mirë, sot në mëngjes, i laj gjërat që përdora për mëngjes dhe i vendos në kullues. Pak para se të dilja nga shtëpia, kuptova se ai kishte kaluar dhe kishte ndryshuar renditjen e gjërave që kisha larë; i kishte vendosur si të donte. Nuk është hera e parë që e bën këtë. Ia theksova, por ai nuk e kupton pse jam e mërzitur. Por është diçka që më vë në vështirësi dhe pyes veten nëse nuk kam një çrregullim maniak… pra, çfarë duhet të bëj?

grua-duke-pastruar

Përgjigje: Përshëndetje! Është e rëndësishme të kuptosh se në një lidhje çdo person ka preferencat dhe mënyrat e veta të jetesës. Është e natyrshme që ju të ndiheni të vështirë nëse preferencat tuaja dhe të partnerit nuk përputhen plotësisht, veçanërisht kur bëhet fjalë për rregullsinë dhe organizimin e shtëpisë.

Në këtë situatë, komunikimi është kyç për të zgjidhur çdo mosmarrëveshje. Ju e keni biseduar me partnerin tuaj për këtë çështje, por duket se nuk ka kuptuar pse ju bëhet vështirë. Është e rëndësishme të vazhdoni të komunikoni hapur dhe të shpjegoni ndjenjat tuaja në mënyrë të qartë dhe të qëndrueshme. Mund ta përshkruani se si ndjeheni kur gjërat ndryshojnë pa dijeninë tuaj, dhe se si kjo sjellje ndikon në marrëdhënien tuaj.

Gjithashtu, është e rëndësishme të dëgjoni edhe pikëpamjet e partnerit tuaj. Ai mund të ketë arsye të veçanta pse preferon organizimin e shtëpisë në mënyrën e tij. Mund të jetë e nevojshme të gjeni një kompromis në mes, duke u pajtuar për një mënyrë të përbashkët të organizimit të shtëpisë që të plotësojë nevojat dhe preferencat tuaja të dyve.

Nëse vazhdoni të ndiheni të vështirë për shkak të kësaj situatë, mund të jetë e dobishme të konsideroni këshillën e një terapisti të marrëdhënies për të adresuar më mirë komunikimin dhe për të gjetur mënyra të shëndetshme për të menaxhuar këtë situatë në mënyrë të përbashkët. Ndërkohë, mbani komunikimin hapur dhe të ndershëm me partnerin tuaj dhe përpiquni të gjeni zgjidhje të ndërsjella për të përballuar sfidat që hasni në marrëdhënien tuaj.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top