FB

April 6, 2024 | 7:33

Posta / Si ta kuptoj se për kë jam e interesuar vërtet?

 

Përshëndetje, jam një vajzë 24-vjeçare dhe kam gati 1 vit e fejuar. Ai dhe unë jemi shumë të ndryshëm, por ia dolëm që në fillim; dallimet tona janë të shumta, nga mosha (ai është 36 vjeç) te karakteri, shijet dhe mentaliteti. Ai ka punuar çdo ditë dhe gjithë ditën që nga mosha 16-vjeçare dhe unë jam duke studiuar në universitet që na sjell një ndryshim të rëndësishëm kulturor. Ai është shumë i dashuruar dhe çdo ditë takohemi për të darkuar së bashku në shtëpinë time me prindërit e mi ose në shtëpinë e tij me nënën e tij dhe shumë shpesh flemë bashkë.

marredheniee

Që kur jam qenë me të, e kuptoj që kam hequr dorë nga shumë gjëra si dalja me miqtë, shkuarja në disko, qëndrimi jashtë natës vonë, pirja dhe madje edhe dalja në palestër nëse nuk shkoj me të pasi jemi të regjistruar të njëjtën qendër. Me kalimin e kohës e kuptoj se kjo lidhje e fortë ka filluar të më shtrëngojë dhe së fundmi kam gjetur “ngushëllim” tek një i njohur i vjetër, një burrë 42 vjeçar me të cilin kam pasur një lloj lidhjeje, por që mbeti gjithmonë në përshkrimin e “të dashuruarve”, për të cilën, megjithatë, kam pasur gjithmonë një dobësi të mjaftueshme për të pasur një ndjenjë, mendoj.

Tani nuk di si të sillem sepse tek i dashuri gjej gjithë atë përzemërsi dhe vëmendje që nuk e kam pasur kurrë në familjen time, duke më bërë të ndihem e mbrojtur, e dashur, e konsideruar dhe e përkëdhelur çdo ditë, por tek ai mashkull shoh atë pasion që gjithmonë kam dashur, dhe kjo më pushton edhe mendërisht kur kalojmë orë të tëra duke folur. Po, nuk do të mund të bëja një lidhje me këtë burrë, ndoshta për shkak të diferencës në moshë, edhe nëse do ta kisha shpresuar përpara se të takohesha me të dashurin tim aktual.

Nuk e kuptoj se për kë jam e interesuar vërtet, a mund të jem e dashuruar me të dy? Si ta bind veten që të lë të dashurin tim? A është e shëndetshme marrëdhënia që kam?

 

Përgjigje: Përshëndetje! Duke u bazuar në përshkrimin tënd, duket se po përjeton një periudhë sfiduese në jetën tënde emocionale. Është e rëndësishme të kuptosh se për t’u konsoliduar në një marrëdhënie, është e nevojshme të jesh e sinqertë me veten dhe të kuptosh mirë atë që do dhe çfarë ndjen.

Në lidhjen tënde aktuale, duke qenë se keni qenë së bashku për një vit, është e natyrshme të ndiheni e lidhur me personin dhe të përjetoni ndjenja të forta për të. Lidhja juaj duket të jetë e qëndrueshme dhe e mbushur me dashuri dhe kujdes, gjë që është shumë e rëndësishme në një marrëdhënie. Megjithatë, ndjenjat për personin tjetër, 42-vjeçarin, është një element tjetër që po të bën të shqetësohesh. Është e rëndësishme të kuptosh se ndjenjat për dikë tjetër mund të ndodhin, veçanërisht në momente kur keni dilema në marrëdhënien tuaj aktuale. Për t’u orientuar në këtë situatë, disa gjëra që mund të bësh janë:

Komunikimi i sinqertë me partnerin tënd aktual: Përpiquni të bisedoni hapur dhe sinqerisht për ndjenjat dhe dilemat që po përjetoni. Komunikimi është kyç për të zgjidhur çdo problem në një marrëdhënie.

Reflektimi personal: Vendosja e një kohe për të reflektuar mbi ndjenjat dhe nevojat tuaja mund të jetë e dobishme. Pyete veten çfarë është e rëndësishme për ju në një marrëdhënie dhe për çfarë jeni gati të komprometoheni.

Kërkimi i ndihmës së profesionistit: Nëse vazhdoni të keni përplasje dhe të mos keni qartësi, është e rekomandueshme të kërkoni ndihmë nga një terapist apo këshillues. Ata mund t’ju ndihmojnë të kuptoni më mirë ndjenjat tuaja dhe të gjeni rrugën më të mirë përpara.

Sa për marrëdhënien tuaj aktuale, koha dhe eksperienca janë faktorë të rëndësishëm në një marrëdhënie. Edhe pse ka dallime në moshë dhe interesa, kjo nuk do të thotë që marrëdhënia juaj nuk është e shëndetshme. Çdo marrëdhënie është unike dhe ka sfidat e veta. Është e rëndësishme të punoni bashkë si një ekip dhe të përpiqeni të kuptoni njëri-tjetrin.

Më në fund, të dashuruarit dhe marrëdhënia e tyre janë tema komplekse dhe të ndjeshme. Nëse jeni të ndjeshëm se nuk po e kuptoni situatën ose ndiheni e zënë në një rrëmujë emocionale, mos ngurroni të kërkoni ndihmë nga një profesionist i kualifikuar.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top