FB

October 12, 2022 | 10:10

Posta / “Unë jam 25 vjeç dhe ende i virgjër. Si mund të filloj një lidhje kur nuk di as të flirtoj?”

Njerëzit më thonë se do të gjej dikë përfundimisht, por unë kam kërkuar për 10 vjet – dhe gratë me të cilat afrohem thjesht duan të jenë mikesha…

Unë jam një burrë 25-vjeçar që kam pasur suksese të arsyeshme në çdo fushë të jetës sime, përveç romancës. Unë kurrë nuk kam bërë seks apo lidhje, ndërsa të gjithë ata që njoh kanë bërë. Nuk e di pse, por problemi duhet të jem unë. Megjithatë miqtë e mi më thonë se jam mirë. Nuk vuaj nga ndonjë gjendje serioze, mendore apo fizike, dhe nuk e kam problem të krijoj miqësi. Kur isha më i ri, mund të kisha bërë gabimin të isha shumë i përqendruar në një dashuri të vetme të pashpërblyer për vite me rradhë në kurriz të mundësive të tjera, por tani e kam zgjeruar pikëpamjen time. Shumica e grave të moshës sime që takoj janë në lidhje, dhe ato pak që nuk më thanë se thjesht donin të ishin miq kur i kërkova të dilnin. Unë nuk di të flirtoj, ndërsa të gjithë të tjerët në moshën time kanë përvojë dhe dinë çfarë të bëjnë. Ndjej se kjo ka krijuar një rreth vicioz të cilit nuk mund t’i shpëtoj. Njerëzit më thonë se nuk duhet të shqetësohem për këtë dhe se kur të vijë koha e duhur, kjo do të ndodhë natyrshëm. Por për 10 vjet kam kaluar mes përpjekjes dhe mospërpjekjes, dhe ende asgjë nuk ndodh.

Filloni me flirtim. Ashtu si vetë akti seksual, kjo është një përvojë e mësuar dhe – pavarësisht asaj që ju kanë thënë miqtë tuaj – nuk vjen natyrshëm. Të gjithë mund të përfitojnë nga ndihma dhe këshillat e ekspertëve. Kërkoni ndihmë për të mësuar dhe praktikuar aftësitë sociale, veçanërisht ato që lidhen me takimet dhe miqësinë. Disa njerëz nuk fitojnë natyrshëm aftësi të tilla ndërsa rriten dhe bëhen të rinj – dhe duket sikur ju mund të keni nevojë për trajnime specifike. Ju madje mund të gjeni grupe njerëzish që kërkojnë të mësojnë të njëjtat aftësi nën drejtimin e një këshilltari. Grupe të tilla mund të jenë mjedise të vlefshme në të cilat mund të provoni të luani role dhe eksperimente dhe të merrni reagime të dobishme.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.theguardian.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top