FB

April 11, 2024 | 7:18

Posta / Vajza ime e ka të vështirë të lidhet me të tjerët

 

Përshëndetje. Kam vajzën time 16 vjeçe me disortografi DSA, e ka të vështirë të lidhet me të tjerët, e lë veten gjithmonë mënjanë. Edhe në shkollë, pavarësisht se e telefonojnë shokët e tjerë të klasës, fola me mësuesit të cilët ma sollën në vëmendje këtë problem. Dua të ndjek një rrugë psikologjike por nuk e di se cila është udha më e përshtatshme për rastin. Mund të më ndihmoni?

disortografia

Përgjigje: Përshëndetje! Faleminderit që ndatë këtë çështje. Është e rëndësishme të kuptosh se të kesh vajzën 16-vjeçare me disortografi DSA është një sfidë për të gjithë, por ka shumë mënyra për të ndihmuar dhe mbështetur atë në udhën e saj drejt një lidhje më të mirë me të tjerët. Konsideroni këto hapa për të filluar:

Kërkoni ndihmë profesionale: Fillimisht, është e rëndësishme të kërkoni ndihmë profesionale nga një psikolog apo një terapist i specializuar në fushën e aftësive sociale dhe mënyrave alternative të komunikimit. Ata mund të ofrojnë strategji dhe teknika të specializuara për të ndihmuar djalin tuaj të zhvillojë aftësitë e nevojshme për të lidhur me të tjerët në mënyrë efektive.

Mbuloni interesat e saj: Identifikoni aktivitetet ose interesat që e bëjnë djalin tuaj të ndjehet më komod dhe tërheqin vëmendjen e saj. Mund të jetë një sport, art, muzikë, lojëra video, ose çfarëdo hobi tjetër që ajo gjen tërheqës. Duke u përqëndruar në këto fusha, ajo mund të fillojë të njihet dhe të lidhet me të tjerët që ndajnë të njëjtin interes.

Përkrahja në shkollë: Komunikoni me stafin shkollor për të siguruar mbështetje për vajzën tuaj. Në disa raste, shkolla ofron shërbime të specializuara për studentët me nevoja të veçanta. Gjithashtu, është e rëndësishme të bisedoni me mësuesit për të arritur një kuptim më të mirë të sfidave të saj dhe për të gjetur mënyra për të ndihmuar në përmirësimin e aftësive sociale.

Ndihma nga familja dhe miqtë: Siguroni mbështetje të vazhdueshme nga familjarët dhe miqtë e afërt. Ata mund të jenë një burim i rëndësishëm i përkrahjes dhe inkurajimit për vajzën tuaj në rrugën drejt një lidhjeje më të mirë me të tjerët.

Kultivoni vetëbesimin: Ndihmoni vajzën tuaj të zhvillojë vetëbesimin dhe vetëdijen pozitive. Inkurajoni të shprehë mendimet dhe ndjenjat e tij dhe përqafojeni aftësitë e saj të veçanta.

Kujdesi dhe mbështetja juaj janë të rëndësishme për të ndihmuar vajzën tuaj të zhvillojë aftësitë sociale dhe të ndërtojë marrëdhënie të shëndetshme me të tjerët. Mos harroni që të jeni të kujdesshëm dhe të kuptueshëm ndaj sfidave të saj dhe të përqendroheni në progresin gradual drejt qëllimeve të saj.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top