Dëshmi

April 28, 2018 | 12:11

Presioni për të ushqyer fëmijën me gji e la me depresion

Një nënë ka zbuluar se ajo tani është në terapi, pasi stresi dhe presioni për ushqyerjen me gji përkeqësoi depresionin e saj pas lindjes.

Lauren Marks-Clees, 31 vjeç, nga Sevenoaks, Kent u ndje nën presion që të ushqente të voglin me gji sa më shpejt që të merrte pjesë në klasat e NCT, të cilat nuk diskutonin një alternativë apo mundësinë që disa gra mund të luftonin.

Nëna, e cila thekson se është ushqyer plotësisht me gji, i njihte përfitimet dhe donte shumë për ta bërë këtë, por kur djali i saj Flynn lindi dy vjet më parë ajo luftoi dhe iu desh të thërriste ndihmë profesionale.

Pavarësisht këshilltarëve për laktacion, askush nuk sugjeroi ndonjë alternativë për dhënien e gjirit edhe pse ajo ishte e sëmurë fizikisht dhe luftoi me shëndetin e saj mendor.

Ajo tha: Ndjenjat e mia të dështimit nuk ishin në gjendje të bënin gjënë “natyrale” dhe “më të mirë” dhe bën që unë të tërhiqesha nga djali im, kështu që nuk kisha se si të ulja ankthin tim.

“Unë jam tani në terapi dhe një nga katalizatorët më të mëdhenj ishte përvoja ime me gji”, tha ajo.

Ajo ka ngritur tashmë faqen e saj të internetit The Parenting Chapter për t’u ofruar nënave dhe etërve një alternativë për NCT, duke thënë se shumë organizata bëjnë që prindërit të lënë mënjanë atë që është më e mira “ushqyerja me gji”.

Përgatiti: Brikela Daci | Burimi / http://www.dailymail.co.uk

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com