Këshilla & Arsye

December 7, 2017 | 12:08

Pse është kaq e vështirë të kërkosh falje?

Një falje e plotë përfshin dy elemente: marrja e përgjegjësisë dhe keqardhja që po dëmton personin tjetër. Një falje më e mirë ka një element të tretë: një shpjegim të motiveve apo situatës suaj.

1

Çfarë e bën kaq të vështirë të kërkosh falje? Pse është kaq e vështirë të thuash:”E bëra këtë dhe ishte e tmerrshme; Më vjen keq që unë të lëndova; Nuk kam asnjë justifikim.”

Të jesh në gjendje të kërkosh plotësisht falje kërkon një nivel të lartë të zhvillimit të egos; ju duhet të jeni në gjendje të toleroni të këqijat si dhe të mirën në vetvete. Kjo është e vështirë. Shumë njerëz mbrojnë kundër ndjenjës së keqe për veten. Ata nuk mund të pranojnë të jenë një paketë e përzier. Prandaj, kërkimi i faljes nuk është i mundur, sepse është shumë e rrezikshme të ndihesh si një person i keq.

Mjerisht, pamundësia për të kërkuar falje nuk është vetëm dëmtuese për personin që e keni lënduar, por edhe për veten tuaj, sepse procesi i kërkimit të faljes lejon që dikush të pranojë të keqen dhe të mirën dhe të falë vetveten. Ajo ndërton thelbin e vetes dhe e bën një person të ndihet më i fortë dhe më elastik, ndërsa paaftësia për ta bërë këtë e lë të brishtë dhe të pambrojtur.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com