Marrëdhënie

October 7, 2017 | 8:35

Pse të kesh miq është mirë për shëndetin?

Gjithkush ka miq. Ata mund të jenë miq të fëmijërisë, miq nga puna, miq nga shkolla, miqtë në internet, apo edhe miqtë e miqve.

miq

1 – Miqtë ju ndihmojnë të luftoni sëmundjet. Ne tashmë e dimë se luftimi i shumë sëmundjeve varet shumë nga elementet psikologjike.

2- Një studim i kohëve të fundit thotë se miqtë e ngushtë nuk janë vetëm afër mendimit dhe preferencave, por edhe në aspektin e ADN-së. Sipas studimeve, miqtë e ngushtë janë aq afër gjenetikisht sa kushërinjtë e katërt. Ndoshta kjo është arsyeja pse ne ndjehemi në mënyrë të pavetëdijshme afër tyre që nga fillimi.

3- Miqtë u japin vullnetin për të kryer vepra të mëdha.

4- Miqësia është një tipar instinktiv. Është vërtetuar se foshnjat që nuk kanë filluar të ecin ende kuptojnë marrëdhëniet dhe ndërveprimin me foshnjat e tjera. Dhe nëse keni miq dhe bashkëveprimi me ta është në gjakun tuaj, atëherë është padyshim e shëndetshme që t’i keni ato përreth.

Megjithëse të kesh miq është e mirë, është e rëndësishme që të keni miq që nuk ju tërheqin ose ju bëjnë një person më të keq.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com